Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Strategie

Severin Tcaciuc vrea să fie rejudecat în dosarul poliţistului pe care l-a bătut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aşa cum era de aşteptat, Severin Tcaciuc nu a stat cu mâinile în buzunar în celula din Penitenciarul Botoşani, acolo unde se află încarcerat după extrădarea din Austria. Zilele trecute, controversatul om de afaceri a depus o cerere la Judecătoria Bistriţa de rejudecare a dosarului în care a fost condamnat pentru că a bătut un poliţist sucevean în timpul misiunii.

 

Judecătoria Bistriţa l-a condamnat pe Severin Tcaciuc la doi ani de închisoare pentru ultraj împotriva poliţistului Dumitru Elisei, dosar pe care bosânceanul îl vrea rejudecat.
Cererea a fost înregistrată marţi la Judecătoria Bistriţa, iar Severin Tcaciuc invocă în solicitarea sa de rejudecare după extrădare articolul 522, ind.1 din Codul de Procedură Penală.
Judecătoria Bistriţa a programat primul termen în procesul intentat de Tcaciuc pentru data de 5 noiembrie.
În acest dosar de ultraj, magistraţii Judecătoriei Bistriţa au dat sentinţa în cursul anului 2003, dar Severin Tcaciuc a contestat-o. Tribunalul Bistriţa-Năsăud a menţinut soluţia pe 12 octombrie 2003, care l-a obligat şi la plata a 20.000 de lei în beneficiul poliţistului agresat. Prin sentinţa dată atunci, judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au menţinut şi sentinţa instanţei de fond, în speţă a Judecătoriei Bistriţa, prin care Tcaciuc era condamnat la doi ani de închisoare pentru ultraj împotriva poliţistului care a susţinut că a fost jignit, bătut şi ameninţat de omul de afaceri sucevean în timp ce se afla în misiune.
În urma conflictului, poliţistul a spus că a avut mult de suferit şi chiar a fost obligat să se pensioneze.

 

Severin Tcaciuc, extrădat de autorităţile austriece şi adus în ţară de la Viena în 21 august

Severin Tcaciuc a fost extrădat de autorităţile austriece şi adus în ţară de la Viena în 21 august, el fiind încarcerat la Penitenciarul Botoşani.
Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Române, pe 21 august Tcaciuc a fost extrădat de autorităţile austriece şi adus în ţară de la Viena, în aceeaşi zi, sub escorta Poliţiei Române.
Ministerul Federal de Justiţie al Republicii Austria informa Ministerul român de Justiţie, pe 12 august, că cetăţeanul român Severin Tcaciuc a fost arestat de către autorităţile judiciare austriece, în data de 11 august, în vederea predării acestuia autorităţilor române, în cadrul procedurii de extrădare.
Toate cererile de extrădare formulate de către autorităţile române în cazul omului de afaceri Severin Tcaciuc au fost admise de către autorităţile austriece printr-o decizie din 2009 a Tribunalului de Land pentru Cauze Penale Viena, anunţa în 12 august Ministerul Justiţiei (MJ).
În perioada 2004-2006, MJ a solicitat autorităţilor austriece extrădarea cetăţeanului român Severin Tcaciuc în vederea punerii în executare a mai multor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Suceava şi Judecătoria Bistriţa, respectiv în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă.
În 16 noiembrie 2004, cetăţeanul român Severin Tcaciuc a fost arestat provizoriu în vederea extrădării, iar la data de 26 noiembrie 2004 a fost pus în libertate sub supraveghere până la soluţionarea definitivă a cererilor de extrădare formulate de autorităţile române.
Omul de afaceri sucevean Severin Tcaciuc a fost condamnat în lipsă, în România, la şase ani de detenţie, pe numele său fiind emise trei mandate de executare a pedepsei pentru insultă, furt şi pentru agresarea unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii.

 

Suceveanul Tcaciuc a fost cercetat, în România, în mai multe dosare

Suceveanul Tcaciuc a fost cercetat, în România, în mai multe dosare pentru mai multe infracţiuni economico-financiare. El a fost arestat la sfârşitul lui mai 2001 şi eliberat din arest la începutul lunii decembrie a aceluiaşi an.
De la prima arestare, Severin Tcaciuc a fost pus în liberate de mai multe ori de instanţele sucevene, însă de fiecare dată Parchetul Curţii de Apel Suceava emitea un nou mandat de arestare pe numele lui, în dosare privind comiterea altor infracţiuni.
Severin Tcaciuc ceruse recent asistenţă consulară în Austria, pentru obţinerea unui nou document de identitate prin procură. Varianta nu a fost posibilă, deoarece acesta nu dispunea de un act de identitate valabil, motiv pentru care i s-a oferit varianta eliberării unui titlu de călătorie pe baza căruia omul de afaceri ar fi putut să-şi elibereze acte de identitate valabile. Tcaciuc a renunţat însă la această variantă.
În momentul în care Severin Tcaciuc a apelat la serviciile consulare ale misiunii româneşti, ambasada României a informat centrala Ministerului de Externe. MAE, la rândul său, a alertat Birourile Interpol din Bucureşti şi din Viena, înştiinţând totodată şi Ambasada Austriei la Bucureşti în legătură cu Severin Tcaciuc, facilitând astfel reţinerea acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc vrea să fie rejudecat în dosarul poliţistului pe care l-a bătut.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Severin Tcaciuc vrea să fie rejudecat în dosarul poliţistului pe care l-a bătut3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei