Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unul după altul

Braconierii din judeţ - de la plase şi voloace, până la îngustarea cursului de apă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Braconajul piscicol continuă să fie practicat intens în judeţul Suceava, indivizii care pescuiesc prin metode ilegale folosindu-se de unelte mai mult sau mai puţin sofisticate. Plasele monofilament continuă să fie folosite aproape unanim de braconieri, o metodă precum cea de îngustare a debitului de apă reprezentând un caz singular.

 

Conform datelor puse la dispoziţie de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, care desfăşoară periodic controale pe malul apelor, adesea în colaborare şi cu lucrători de la Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS), de la începutul anului s-au întocmit 60 de dosare penale pentru braconaj piscicol, faptele fiind săvârşite de 66 de persoane.
Folosindu-se de plase din fir monofilament, de năvoade, crâsnici sau voloace, braconierii au fost prinşi pe malurile unor ape, unii în timp ce-şi ridicau plasele cu peşte, alţii în timp ce le dispuneau pe apă. Printre persoanele cercetate penal se găsesc şi unele care au fost doar prinse cu astfel de mijloace ilegale de pescuit asupra lor, ori care încercau să le comercializeze, la capitolul infracţiuni fiind prevăzută şi deţinerea ori comercializarea acestor unelte.
După cum a precizat căpitanul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, persoanele prinse în flagrant pe malul apelor nu aveau asupra lor cantităţi foarte mari de peşte, cel mult câteva kilograme, cazuri foarte grave de braconaj, cu curent electric sau substanţe care să omoare mari cantităţi de peşte, nefiind întâlnite.

 

Aştepta peştele în plasă după ce a cărat pământ în albie

Cel mai deosebit caz din acest an a fost depistat în luna aprilie. Pe pârul Humoreni a fost prins un tânăr care obturase cursul de apă. „Pescarul” în cauză amenajase o brazdă masivă de pământ învelită în celofan pe albie, lăsând doar o cale îngustă pentru trecerea apei, la capătul căreia aştepta peştii cu o plasă monofilament.
Conform prevederilor legale, toate uneltele de pescuit ridicate în timpul controalelor ajung în custodia AJVPS Suceava, care le păstrează până la o dispoziţie a procurorului care instrumentează dosarul penal întocmit pe numele braconierului.
„În perioada următoare, vom întreprinde o serie de acţiuni susţinute de control pentru descurajarea faptelor de braconaj, având în vedere faptul că incidenţa acestora este mai ridicată în perioada sezonului rece”, a precizat căpitanul Bogdan Cornaci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconierii din judeţ - de la plase şi voloace, până la îngustarea cursului de apă .
 Vizualizări articol: 1165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Braconierii din judeţ - de la plase şi voloace, până la îngustarea cursului de apă4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alte locuri in care sa-i caute pe braconieri trimis de
(15 oct 2009, 12:16:41
Ar fi in ordinea nesimtirii braconierilor:

1. Barajul de la Beresti (putin mai incolo de Serbanesti): sunt plase peste tot, nesimtitii le pun si le scot in ziua mare;

2. Baltile de la Zvoristea, la fel de nesimtiti. Aici am vazut si ceva inedit: mersul la braconat cu generatorul de curent!!!

3. "Pescarii" de pe apa Sucevei la Danila: cu ecranul.

De fapt oriunde am mers si am pescuit am dat si peste astia.

Partea proasta e ca scot tot pestele in 1-2 ani, cresc plantele intr-o veselie si baltile devin improprii pescuitului pe veci.
2.   Cautati pe riul sceava,intre dornesti si satu-mare trimis de
(15 oct 2009, 12:41:17
Ce sa mai spui de satu mare,ca de cauti sa vezi un pestisor pe acea portiune a riului suceava.mai bine gasesti un bob de "aur"decit sa vezi un clean sau o mreana frumoasa cum erau o data !!!!!!!!

Sint braconieri cunoscuti de toata lumea.....si nimeni nu ea nici o masura(ma refer la politia locala) ,vind prin sat pestisori cu sacul,care pin la urma nici de bors nus buni!!!

Destul sa intrebati domnilor cine pescuieste cu plasele pe apa sucevei (la satu mare) si o sa va raspunda orice copil!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei