Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu:Salariile din sectorul public nu trebuia să intre în competiţie cu cele din sectorul privat

Miercuri, 9 Septembrie 2009 (15:12:24)

Salariile din sectorul public nu ar fi trebuit încurajate să intre în competiţie cu câştigurile din mediul privat, a afirmat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care opinează că în prezent există "o supraangajare" în sectorul public.

"Salariile din sectorul public nu trebuia să intre în competiţie cu cele din sectorul privat, nici măcar din gelozie. S-a ajuns la supraangajare în sectorul public", a spus Isărescu, într-un seminar organizat la BNR.

El a făcut această afirmaţie în sprijinul susţinerii ideii că deteriorarea deficitului de cont curent s-ar fi putut atenua, dacă tendinţele nesustenabile din mediul privat ar fi fost compensate de o politică bugetară mai strânsă.

Pe de altă parte, Isărescu recunoaşte că tendinţele de derapaj au apărut în sectorul privat, prin creşterea salariilor într-un ritm superior productivităţii, începând cu anul electoral 2004, şi printr-o evoluţie puternic ascendentă a creditului acordat sectorului privat.

Potrivit datelor prezentate la finele lunii august de către ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, numărul angajaţilor din sectorul public va fi redus cu 326.000 până în anul 2015, de la 1,394 milioane în prezent la 1,068 milioane persoane.

Anul viitor vor fi eliminate 150.000 posturi din sectorul public, astfel încât numărul total de angajaţi să scadă de la 1,394 milioane la 1,244 milioane.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu:Salariile din sectorul public nu trebuia să intre în competiţie cu cele din sectorul privat.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu:Salariile din sectorul public nu trebuia să intre în competiţie cu cele din sectorul privat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei