Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Absurd

Asociaţiile de locatari, scoase din sală la licitaţia pentru izolare termică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţii publice, pe banii locatarilor, dar cu uşile închise. Asta s-a întâmplat la prima licitaţie pentru desemnarea firmelor care se vor ocupa de reabilitarea termică a şase blocuri din municipiul Suceava, unde reprezentanţii locatarilor au fost scoşi din sală, pe motiv că nu au voie să participe la licitaţie.
Nemulţumirea locatarilor şi a conducerii asociaţiilor de locatari a ieşit la iveală ieri, în cadrul şedinţei lunare pe care o au cu conducerea Primăriei Suceava.
“Asta e hoţie pe faţă! Noi suntem beneficiarii, normal că trebuia să fim de faţă”, au izbucnit preşedinţii de asociaţie, cărora le-au fost închise în nas uşile sălii în care s-a ţinut licitaţia.
“Au făcut prezenţa, să fie de faţă toţi preşedinţii de asociaţie de la blocurile intrate în licitaţie, apoi ne-au invitat să ieşim din sală. Noi ştiam că licitaţia este publică, că pot participa preşedinţii de asociaţie şi chiar locatarii, pentru că este dreptul lor”, a povestit un alt preşedinte de asociaţie, la întâlnirea pe care a avut-o cu primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Prezenţa locatarilor, obligatorie la următoarea licitaţie

Şeful municipalităţii sucevene nu doar că şi-a cerut scuze pentru cele întâmplate în perioada în care el a fost în concediu, când a avut loc licitaţia respectivă, pentru primele şase blocuri intrate în programul de reabilitare termică, dar a spus că va avea grijă ca toate datele de la licitaţii să fie aduse la cunoştinţă celor de la asociaţii.
“E absurd ce s-a întâmplat! E o prostie din partea lor. Locatarii sunt co-finanţatori. Ei nu doar că trebuie să ştie tot ce se întâmplă la licitaţie, dar ar trebui chiar să facă parte din comisia de licitaţie”, a spus Lungu, care le-a garantat reprezentanţilor locatarilor că la următoarea licitaţie vor avea, cu siguranţă, acces în sală.
Edilul Sucevei a adăugat că deja au fost scoase la licitaţie lucrările de izolare termică la alte 11 blocuri, printre care se numără şi cele de pe Ciprian Porumbescu nr. 4, scara A şi B; Samuil Isopescul nr. 28, bloc R2; Samuil Isopescu nr. 34, bloc R5; Samuil Isopescul nr. 21, bloc M; Ion Vodă Viteazu nr. 10, bloc C2; Mitropoliei nr. 10 bl. E sc. A; Ciprian Porumbescu nr. 2 , scara A+B; Mihai Viteazu nr. 5 scările A+B; Zorilor 22 şi 6 noiembrie 13.
“Din păcate, anul acesta aveam fonduri prinse pentru 31 de blocuri, cu 1000 de apartamente, dar de lucrat se va lucra doar la 16 blocuri. Sper ca după realizarea acestora sucevenii să se convingă că e un preţ corect, lucru pe care mi-l confirmă şi faptul că preţurile cu care s-a venit la licitaţie sunt aceleaşi şi în alte oraşe din ţară”, a adăugat Ion Lungu.
Diferenţa de bani care trebuia să revină Sucevei anul acesta a fost repartizată altor localităţi, pentru că la jumătate din blocurile care trebuiau să intre în programul naţional de reabilitare termică, locatarii nu şi-au mai dat acordul, speriaţi că preţurile din documentaţia tehnică ar fi mult prea mari faţă de cele reale.
În schimb, la licitaţia ţinută pentru primele şase blocuri, ofertele primite de la firme au preţuri la doar 85% din valoarea prinsă în documentaţia tehnică, încât sumele pe care le vor scoate din buzunar locatarii, care plătesc 20% din valoarea totală a lucrării, vor fi mai mici decât cele care le-au fost prezentate iniţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţiile de locatari, scoase din sală la licitaţia pentru izolare termică.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Asociaţiile de locatari, scoase din sală la licitaţia pentru izolare termică1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotii din primarie trimis de
( 9 sep 2009, 11:25:36
Sunt toti hoti in frunte cu conducerea. Rog conducerea ziarului sa verifice pe S.E.A.P. , ca nu exista anunt de licitatie publica pentru blocurile amintite mai sus. Si dupa aceea si nici la licitatie nu este permis locatarilor.

Este ilegal ceea ce fac dansii, si un abuz al tuturor.

Ii amintesc taranului de la Prelipca , ca este in fruntea conducerii , si nu poate oferi scuze , ca a fost in concediu. Atunci sa-si ia concediu de tot de la primarie. Se stie ca atunci ca pleaca in concediu, trebuie sa delege atributiile unui subaltern , ce il garanteaza domnia lui.

Oare de ce atata graba si netransparenta? Vine campania lu tata Basescu?
2.   Rectificare trimis de
( 9 sep 2009, 11:33:14
rectificarea adusa , doar doua din cele sase sunt din data de ieri , cerere de licitatie. Rusine domnule primar ca dezinformati locuitorii suceveni , ce contribuie la scaunul dvs, si nu ca sa mintiti. RUSINE PDL Suceava
3.   Informatii trimis de
( 9 sep 2009, 19:57:11
La constructii, ca si la fotbal , se pricep toti . Dragii mei pensionari , ar trebui sa intelegeti ca nu toate lucrarile de constructie se pot face la negru sau moka . Pentru o lucrare de izolatie o firma trebuie sa investeasca in schele , scule , echipamente de protectie , personal de specialitate,etc. Cu un carpaci poti "lichi" o faianta in baie sau poti astupa o gaura cu gips pe un perete dar nu poti face lucruri de calitate pe care sa le garantezi ani de zile . Se vehiculeaza tot felul de calcule de pret , care mai de care mai mici ca valoare , fara sa se tina cont de calitate , cantitate sau taxe ce trebuie platite statului . Lasa-ti oamenii sa-si faca treaba , voi platiti 10 % din valoare , si o sa fiti cei mai castigati . Garantat mai mult decat constructorul care in conditiile actuale ale pietii nu-si permite sa supraliciteze . Altfel se vor pierde bani in loc ca noi toti sa beneficiem de ei .
4.   Sunt de acord trimis de
( 9 sep 2009, 20:16:23
Dle SHARAPALB, la fel a zis si primaru, ca vor fi firme serioase si cu experienta. Pai daca au experienta , inseamna ca aceia au mai facut asemenea lucrari, oare atunci cu ce schele lucrau sau alte utilaje mai mici sau mai grele? Ce firma serioasa este aceea ce nu are o schela a firmei? Cum este posibil ca sa se treaca costuri cu schele, echipamente de protectie, sau scule? Oare suntem furati? cum este posibil ca acele preturi sa fie peste 50% din pretul manoperei? Spuneti dle SHARAPALB! Sau sunt necesari acei bani pentru campania PDL?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei