Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul introduce examenul de bacalaureat cu trei probe, din anul şcolar 2009-2010

Miercuri, 9 Septembrie 2009 (19:51:38)

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca examenul de bacalaureat să aibă trei probe, din care Limba română va fi testul obligatoriu, iar celelalte vor fi stabilite în funcţie de profilul liceului, noul sistem urmând să fie aplicat începând cu anul şcolar 2009-2010.

Astfel, toţi candidaţii clasei a XII-a ar urma să susţină obligatoriu proba la Limba română scris. A doua probă este la Matematică, pentru filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi Istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional.

"A treia probă scrisă va fi cea cu privire la care elevul va putea opta în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmată pentru una dintre următoarele grupe de discipline: 1. fizică, chimie, biologie sau informatică; 2. geografie, filozofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie. La acestea se adaugă, pentru cei care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale, şi proba scrisă la limba şi literatura maternă", a declarat premierul Emil Boc.

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"Am decis ca celelalte competenţe pe care le solicităm şi care se vor măsura prin certificate de competenţă să fie desfăşurate pe pacursul clasei a XII-a. Pe parcursul clasei a XII-a, elevii vor avea de obţinut 3 certificate de competenţă: un certificat de competenţă în limba română, un certificat de competenţă într-o limbă străină şi un certificat de competenţă în abilităţi digitale, utilizarea calculatorului. Aceste competenţe se măsura prin calificative, de la slab la foarte bine, şi sunt obligatorii de obţinut pentru a putea ajunge la proba scrisă de la sfârşit", a adăugat premierul.

Absolvenţii cu certificate de competenţă lingvistică într-o limbă de circulaţie internaţională, recunoscute la nivel internaţional, sau un certificat de utilizare a calculatorului vor beneficia de echivalarea documentelor.

"Am luat aceaastă decizie pentru că am observat încărcarea suplimentară la sfârşit de an a elevului, iar la probele orale pe care le suţineau elevii în cadrul exemanului de bacalaureat s-a observat că, practic, toţi primeau note bune şi foarte bune şi se distorsiona practic examenul", a arătat Boc.

El a precizat că modificările sunt în concordanţă cu proiectul legii educaţiei naţionale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul introduce examenul de bacalaureat cu trei probe, din anul şcolar 2009-2010.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul introduce examenul de bacalaureat cu trei probe, din anul şcolar 2009-20105.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei