Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mamele de gemeni pot alege indemnizaţia de 85% din venituri pentru primul copil sau 600 lei de copil

Miercuri, 9 Septembrie 2009 (18:47:15)

Mamele de gemeni trebuie să aleagă între o indemnizaţie de 600 lei pentru fiecare copil sau o indemnizaţie de 85% din veniturile pe ultimele 12 luni plus câte 600 lei pentru al doilea sau al treilea copil, concediul fără plată din octombrie-noiembrie nefiind luat în calcul la stabilirea venitului.

Guvernul a stabilit, miercuri, normele metodologice de aplicare a acestor prevederi, cuprinse în Legea 239/2009 şi Legea 240/2009.

"În cazul naşterii de gemeni, familia va primi pentru primul copil o indemnizaţie în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Începând cu cel de-al doilea copil, va primi o indemnizaţie de 600 de lei", a declarat ministrul Muncii, Marian Sârbu.

El a precizat că de această măsură vor beneficia 1.726 de familii cu gemeni şi 20 de familii cu câte 3 gemeni, aflate în evidenţa Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale.

Sârbu a arătat că a fost nevoie de mai multe luni de la promulgarea legilor pentru elaborarea normelor metodologice, astfel încât ele să fie uşor de aplicat, dar că familiile cu gemeni vor primi aceste indemnizaţii retroactiv.

Ministrul Muncii a precizat totodată că reducerea veniturilor salariaţilor prin concediu fără plată în perioada următoare nu va afecta pe femeile care vor naşte ulterior, deoarece vor fi luate în evidenţă salariile din baza de calcul şi nu cele plătite efectiv.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamele de gemeni pot alege indemnizaţia de 85% din venituri pentru primul copil sau 600 lei de copil.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mamele de gemeni pot alege indemnizaţia de 85% din venituri pentru primul copil sau 600 lei de copil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei