Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Avem din ce în ce mai puţini medici şi asistente

Miercuri, 9 Septembrie 2009 (15:13:42)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a spus, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, că înţelege problemele acestor angajaţi, nemulţumirile lor regăsindu-se mai mult sau mai puţin în tot sistemul sanitar.

"Ştiu şi înţeleg problemele de personal de la Ambulanţă, precum şi rolul crucial pe care îl au cadrele medicale de urgenţă în asistenţa medicală. Aceste probleme se regăsesc mai mult sau mai puţin în tot sistemul. Sistemul de sănătate are probleme în ansamblul lui din cauza lipsei de personal medical, situaţie pe care am ridicat-o foarte clar şi în Guvern. Lipsa motivaţiei salariale ridică mari probleme de carieră, avem din ce în ce mai puţini medici şi asistente", a declarat ministrul Sănătăţii.

Ion Bazac şi reprezenţii FNSA s-au întâlnit, miercuri, pentru a discuta revendicările personalului din sistemul de urgenţă cu privire la noua grilă de salarizare.

Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii sindicatelor au fost de acord că nu se găsesc pe poziţii divergente. Ion Bazac le-a spus reprezentanţilor FNSA că va susţine cererile acestora "pe căi parlamentare".

Sindicaliştii au ridicat problema deficienţei de personal cauzată de lipsa motivaţiei salariale şi au solicitat modificarea coeficienţilor din grila realizată de Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor.

Totodată, în cadrul întâlnirii, cele două părţi au stabilit ca reprezentanţii FNSA să trimită în cel mai scurt timp Ministerului Sănătăţii propunerile pentru proiectul legii unitare de salarizare, urmând ca acestea să fie susţinute de către MS în cadrul comisiilor parlamentare.

Principalele revendicări vizează crearea unui capitol separat în grila de salarizare pentru personalul din ambulanţă, UPU-SMURD şi CPU, pentru a putea creşte coeficienţii fără a afecta categoria în care acesta este încadrat în prezent.

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa a suspendat protestul anunţat pentru miercuri, urmând să negocieze o nouă grilă de salariu pentru sistemul de urgenţă, a spus liderul FNSA, Gheorghe Chiş, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii.

"În cazul în care cererile noastre nu vor fi acceptate de ministrul de Finanţe, atunci, după opt zile, vom relua conflictul de muncă şi vom organiza un miting în faţa Ministerului Finanţelor, cu ambulanţe din toată ţara", a afirmat liderul FNSA.

Totodată, el a precizat că urmează să discute creşterea cu un punct a grilei de salarizare pentru întregul sistem medical de urgenţă. Liderul a afirmat, de asemenea, că vor fi luate în discuţie toate categoriile care sunt cuprinse în sistemul medical de urgenţă.

Chiş a precizat că în urma discuţiilor cu ministrul Sănătăţii, a primit asigurări că va fi deblocată finanţarea pentru trimestrul patru din acest an.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Avem din ce în ce mai puţini medici şi asistente.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Avem din ce în ce mai puţini medici şi asistente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei