Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costiniu: Magistraţii nu încetează protestul, chiar dacă unele amendamente ne sunt acceptate

Miercuri, 9 Septembrie 2009 (16:46:54)

Preşedintele onorific al Asociaţiei Magistraţilor din România, judecătorul Viorica Costiniu, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu grupul PDL din Senat, că justiţia nu va înceta protestele, chiar dacă unele amendamente la legea salarizării le vor fi introduse în lege.

Costiniu a precizat că reprezentanţii justiţiei s-au adresat premierului pentru o discuţie pe problemele din domeniu încă din luna ianuarie.

"Astăzi (miercuri, n.r.) am trimis din nou o scrisoare către premier, pentru a avea loc un dialog, pentru că tăcerea Executivului faţă de problemele din justiţie dovedeşte ori că o ignoră ori că, practic, doreşte să existe această stare de nemulţumire din partea opiniei publice", a spus Costiniu.

Ea a precizat că problema rezolvării deficienţelor din legea salarizării unice, prin asumarea unor amendamente şi folosirea lor în legea pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea, nu duce la încetarea protestelor.

"Protestul nostru vizează mult mai multe aspecte decât cele lăsate să se înţelegeă de către Executiv că ar fi. Protestul este declanşat de adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, numai ei pot decide revenirea la starea de lucru. Acesta vizează toate elementele ce ţin de susţinerea sistemului de justiţie, care este în acest moment călcat în picioare", a mai spus Viorica Costiniu.

La rândul său, Cristian Danileţ, preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a precizat că protestele vor înceta abia atunci când există un angajament ferm şi cert din partea clasei politice că se rezolvă problema subfinanţării cronice a justiţiei.

Dănileţ a precizat că judecătorii au votat deja că nu vor face parte din Birourile Electorale care se vor constitui cu prilejul alegerilor prezidenţiale.

Senatorul PDL Iulian Urban a declarat, la rândul său, că cea mai mare problemă a justiţiei este subfinanţarea, şi s-a declarat încrezător că amendamentele reprezentanţilor magistraţilor vor fi acceptate de către Parlament.

"Am stabilit ca de astăzi înainte să existe un dialog permanent între puterea legislativă şi cea judecătorească, am convenit să ne întâlnim, să discutăm pe proiecte de legi ale judecătorilor, care pot fi promovate în Parlament”, a spus senatorul democrat-liberal.

El a menţionat că blocajul din justiţe vine pe fondul lipsei de comunicare cu puterea executivă şi legislativă.

Despre nemulţumirile magistraţilor privind legea salarizării, Urban a spus că această lege a nemulţumit mai multe categorii profesionale, nu doar pe cea judecătorească.

"Personal, întotdeauna am considerat şi continui să cred că justiţia trebuie să aibă nişte salarii care să le permită să aplice marile cauze de corupţie", a mai arătat Urban, precizând că fondul nemulţumirilor judecătorilor şi procurorilor ţine de salarizare.

"Guvernul va trebui să soluţioneze această problemă, pentru că magistraţii spun că altfel vor continua protestele", a mai arătat Iulian Urban, spunând că "există temerea unor politicieni ca nu cumva judecătorii să iasă mai puternici din această poziţie de forţă pe care au adoptat-o"
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costiniu: Magistraţii nu încetează protestul, chiar dacă unele amendamente ne sunt acceptate.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costiniu: Magistraţii nu încetează protestul, chiar dacă unele amendamente ne sunt acceptate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei