Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Călăraşi: Băsescu le-a spus fermierilor că în România nu este exploatat potenţialul agricol

Miercuri, 9 Septembrie 2009 (16:15:17)

Preşedintele Traian Băsescu le-a vorbit, miercuri, celor aproximativ 50 de fermieri din judeţul Călăraşi cu care s-a întâlnit în localitatea Vâlcelele, despre situaţia agriculturii, spunându-le că în România recolta nu este culeasă la timp şi că nu este exploatat potenţialul agricol.

Miercuri la prânz, Traian Băsescu a participat la dezvelirea unui monument ridicat în memoria Reginei Maria, în parcul central din municipiul Călăraşi, unde a fost oficiată şi o slujbă religioasă. Acolo, preşedintele a fost acostat de o bătrână, care s-a apropiat de el şi i-a spus, de mai multe ori, că în 10 octombrie va avea loc "un cutremur puternic prevestit de o furtună", şeful statului râzând şi asigurând-o pe femeie că nu vor exista probleme.

Preşedintele, care a fost însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Doru Ioan Tărăcilă, a mers apoi la fabrica de mezeluri Aldis, unde a vizitat mai multe secţii de producţie.

De la Aldis, şeful statului a plecat în localitatea Vâlcelele, unde este sărbătorită Ziua fermierului, iar în faţa primăriei are loc un târg unde agricultorii au standuri cu animale şi cu utilaje agricole. Acolo, preşedintele a avut o întâlnire cu peste 50 de agricultori din judeţul Călăraşi, în prezenţa a circa 300 de localnici.

Preşedintele le-a vorbit fermierilor despre situaţia din agricultură şi despre faptul că în România potenţialul agricol nu este exploatat, iar recolta nu este culeasă la timp, el exemplificând cu situaţia de la Dăbuleni. El a spus că a văzut acolo cum pepenii stau neculeşi şi a amintit că pe vremea în care a fost primar al Capitalei le-a creat producătorilor de pepeni din Dăbuleni condiţii pentru ca aceştia să poată vinde în pieţele din Bucureşti.

Traian Băsescu a plecat de la întâlnirea fermierilor în jurul orei 15.30.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călăraşi: Băsescu le-a spus fermierilor că în România nu este exploatat potenţialul agricol.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Călăraşi: Băsescu le-a spus fermierilor că în România nu este exploatat potenţialul agricol0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei