Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 sep 2009 - Anul XIV, nr. 211 (4197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După gratii

Urmăritul Arcadie Plămadă „Codana”, prins în timp ce-şi spăla maşina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Codana” sau Arcadie Plămadă, din Bivolărie - Vicovu de Sus, a fost băgat ieri în arestul Poliţiei Suceava, după ce poliţiştii l-au prins în timp ce-şi spăla maşina în Rădăuţi. Pe numele său exista un mandat de arestare în lipsă emis acum două luni pentru contrabandă cu ţigări în dosarul privindu-i pe fraţii Puha din Bilca.

 

Căutat de mai multă vreme pentru că pe numele său exista un mandat de arestare în lipsă, Arcadie Plămadă, zis „Codana”, a fost de negăsit până ieri la prânz. Filtrele organizate de poliţişti în baza informaţiilor adunate nu au dat nici un rezultat. Totul până ieri, când „Codana” a fost observat la o spălătorie din Rădăuţi. La faţa locului au mers patru poliţişti care l-au săltat imediat. Bărbatul nu a opus rezistenţă şi a declarat că nu ştia despre existenţa mandatului de arestare emis pe numele său. Tot ieri, „Codana” a fost dus la Tribunalul Suceava, unde judecătorii i-au confirmat mandatul de arestare şi l-au trimis în celulele din arestul IPJ Suceava.
Arcadie Plămadă a fost o verigă importantă în gruparea de traficanţi de ţigări „Puha”, din Bilca. Reţeaua se ocupa cu achiziţionarea de ţigări de contrabandă aduse din Ucraina, marfa fiind revândută apoi la suprapreţ altor persoane. În total, anchetatorii au stabilit că au fost introduse ilegal în ţară 266.000 de pachete de ţigări, cele mai traficate mărci fiind Chesterfield, More, Viceroy, Marlboro, Ronson şi L&M, în valoare de peste 500.000 de euro.
Gruparea era condusă de fraţii Ştefan Vasile Puha, de 34 de ani, Dumitru Puha, zis „Dan”, de 31 de ani şi Costică Puha, de 30 de ani, şi a început să acţioneze în decembrie 2008.
Cei trei au fost arestaţi în luna iulie a acestui an, alături de ei ajungând în arest alte două persoane, respectiv Aurel Ţurcan, de 47 de ani, din Vicovu de Sus, şi Mihai Viorel Vicol, de 35 de ani, din Volovăţ.
Între timp, cei cinci au fost puşi în libertate, astfel încât singurul membru al grupării aflat în stare de arest preventiv este Arcadie Plămadă, zis „Codana”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmăritul Arcadie Plămadă „Codana”, prins în timp ce-şi spăla maşina.
 Vizualizări articol: 1842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Urmăritul Arcadie Plămadă „Codana”, prins în timp ce-şi spăla maşina5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei