Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reprezentanţii CSM au plecat de la întâlnirea pe legea unică şi au cerut ultima variantă

Marţi, 25 August 2009 (17:33:06)

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au plecat, marţi, de la discuţiile pe tema legii unice de salarizare, nemulţumiţi că dezbaterile de la Guvern s-au purtat pe o variantă care nu le-a fost anterior comunicată pentru a putea formula obiecţiuni.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreieş, a cerut, marţi, premierului Emil Boc să îi comunice ultima variantă a proiectului legii unice de salarizare, pentru a putea fi transmisă magistraţilor ca să formuleze obiecţiuni.

"Andreieş a solicitat premierului să i se comunice ultima variantă a proiectului Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, spre a putea fi comunicată judecătorilor şi procurorilor, pentru a-şi exprima punctul de vedere, conform regulilor practicate la momentul adoptării oricărui act normativ", se arată într-un comunicat al CSM.

Preşedintele CSM a solicitat acest lucru "deoarece din discuţii a rezultat faptul că dezbaterile s-au purtat pe marginea unui proiect elaborat în data de 11 august".

CSM mai arată că după întâlnirea anterioară, din 7 iulie, Consiliului nu i-a mai fost transmisă o altă variantă a proiectului şi nici nu a mai fost invitat să participe la negocieri.

Ca urmare a faptului că această ultimă variantă de proiect nu a fost prezentată Consiliului Superior al Magistraturii în prealabil, pentru a fi supusă dezbaterii sistemului judiciar şi pentru a se purta discuţii concrete şi constructive, reprezentanţii CSM au părăsit sala.

La dezbaterile de la Guvern asupra proiectului Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice au participat preşedintele CSM, unul dintre membri, Liviu Dăscălescu şi secretarul general Alina Corbu, alături de sindicate şi patronate.

"Consecvent aplicării principiilor constituţionale, Consiliul Superior al Magistraturii semnalează modul netransparent, în dispreţul sistemului judiciar românesc practicat de Executiv prin care se urmăreşte pierderea independenţei şi discreditarea magistraţilor", se mai precizează în documentul citat.

De asemenea, CSM sublinează că lipsa unei analize comparative şi transparente a tuturor salariilor propuse de legea unică "demonstrează tratamentul discreţionar aplicat unor reprezentanţi ai altor autorităţi ce, cu siguranţă, nu reprezintă o condiţionalitate impusă de forurile internaţionale".

Guvernul intenţionează să se reunească, sâmbătă, în şedinţă specială, pentru a discuta din nou despre proiectul de lege privind salarizarea unitară în sectorul bugetar, înainte să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului asupra acestui document, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

La această şedinţă ar urma să fie discutate şi alte măsuri pe care Guvernul intenţionează să le promoveze prin asumarea răspunderii şi care nu au fost încă aprobate la nivelul Cabinetului, au arătat sursele citate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii CSM au plecat de la întâlnirea pe legea unică şi au cerut ultima variantă.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanţii CSM au plecat de la întâlnirea pe legea unică şi au cerut ultima variantă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei