Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Proiectul legii unice va fi "uşor modificat", joi, la Ministerul de Finanţe

Marţi, 25 August 2009 (15:09:49)

Preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, marţi, la finalul întâlnirii de la Guvern pe tema legii unice de salarizare, că proiectul legislativ va fi "uşor modificat", joi, la Ministerul de Finanţe.

Hossu a spus că sindicaliştii au semnalat deficienţe ale actualului text, iar, joi, comisii formate din sindicate şi patronate vor face corectări pe acest text pentru a elimina neconcordanţele.

Liderul "Cartel Alfa" a susţinut că în text sunt neuniformizate drepturi ale bugetarilor, cum ar fi orele suplimentare sau probleme care nu au legătură cu legea unitară de salarizare, cum ar fi decontarea deplasărilor sau chiria poliţiştilor.

"Trebuie făcută o reaşezare a proiectului astfel încât să se ajungă la un echilibru între structurile de bugetari. Azi (marţi - n.r.) vom primi o bază de date cu numărul salariaţilor din sistem", a arătat Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a declarat că Guvernul a spus încă o dată că doreşte finalizarea formei finale a legii până pe 2 septembrie, dar că, de asemenea, Executivul vrea să-şi asume răspunderea şi pe alte componente cum ar fi reforma în domeniul agenţiilor sau măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Astfel, miercuri, sindicatele se vor întâlni din nou cu partea guvernamentală pentru discuţii economice privind măsuri de combatere a evaziunii fiscale.

Hossu a mai spus că grilele din proiectul legii unice "se ştiu în mare", problema fiind respectarea echilibrului. De asemenea, liderul "Cartel Alfa" a spus că, la legea unică, va fi luat în calcul salariul minim pe economie, iar media ponderată din lege este de 2,7.

Membrii Guvernului şi reprezentanţi ai Coaliţiei au analizat luni seara, timp de peste cinci ore, variantele de elaborare a grilei de salarizare unitară în sectorul bugetar, pentru a stabili o formă a legii care să poată fi negociată, marţi, cu partenerii social.

Coeficienţii de ierarhizare din proiectul legii unice de salarizare în sectorul bugetar au fost reduşi, după analiza financiară făcută de Ministerul Finanţelor, cu până la 25%. În urmă cu o lună şi jumătate, Guvernul a mai efectuat o ajustare a coeficienţilor cu aproximativ 40%.

Varianta analizată de Guvern este ca, în viitoarea lege a salarizării unice, raportul dintre salariul mediu şi cel minim să fie de 2 la 1, iar masa salarială să scadă de la 9,4% din PIB, cât este în 2009, la 6% din PIB în 2015.

Guvernul a anunţat că intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului, la 2 septembrie, pentru un pachet de legi care include şi noul sistem de salarizare în sectorul bugetar.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Proiectul legii unice va fi \"uşor modificat\", joi, la Ministerul de Finanţe.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Proiectul legii unice va fi \"uşor modificat\", joi, la Ministerul de Finanţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei