Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urbanism

Curtea Domnească, „eliberată” de panouri metalice de şantier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vestigiile istorice ale vechii Curţi Domneşti, ridicată în timpul domniei lui Petru I Muşat şi a lui Alexandru cel Bun, vor putea fi admirate de trecători, iar din zona centrală a Sucevei vor dispărea urâtele panouri metalice, de şantier, “uitate” acolo de ani de zile.
“Ruinele Curţii Domneşti nu sunt în administrarea Primăriei, dar nu mai putem lăsa ca centrul oraşului să fie urâţit de acele panouri metalice, pline de anunţuri şi afişe. Am constatat acum că porţiunea dinspre stradă este terenul Primăriei, încât vom monta noi alte tipuri de garduri, precum cele de la Metro, transparente, să punem în valoare descoperirile arheologice”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Panourile de organizare de şantier din jurul Curţii Domneşti ascund de ani şi ani de zile o parte însemnată a istoriei Sucevei.
Edilul Sucevei va propune în prima şedinţă de Consiliu Local alocarea fondurilor necesare pentru înlocuirea panourilor cu gard modern, dar va iniţia şi o campanie de igienizare a ruinelor, lăsate în paragină după ce fonduri pentru restaurare nu au mai fost alocate de foarte multă vreme de la bugetul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curtea Domnească, „eliberată” de panouri metalice de şantier.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Curtea Domnească, „eliberată” de panouri metalice de şantier5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(25 aug 2009, 18:44:00
Da cine [...] administreaza respectivele ruine care se afla in mijlocul Sucevei ???

Primarul este PD-L, Presedintele CJ este tot PD-L, la guvernare este tot PD-L...

In acest caz Lungu ar trebui sa se dea peste cap precum calul lui Harap Alb si sa ia in administratia locala a municipiului Suceava si ruinile Curtii Domnesti, si Cetatea de Scaun (acu' pana nu vin ceilalti la putere).

Macar atat sa faca si el pentru noi, cei care nu l-am votat.
2.   Ruine trimis de
(26 aug 2009, 02:26:23
Pai cam asta este starea generala a ceea ce a devenit Suceava(comuna)- o ruina!Eu as zice sa ia panourile alea urate si sa le puna la toate intrarile in oras,asa vom sti si noi macar ca suntem in stare de demolaresi sa nu ne mai plangem atata ca nu avem strazi,iluminat sau parcuri!Chiar in ultimul timp a devenit o problema majora iluminatul,ori ei nu stiu in ce hal functioneaza ori nu ii intereseaza si macar avem o idee despre cum suntem condusi.Strazi ca Universitatii,G Enescu,Dornelor,Statiunii si lista ar putea continua sunt la cca 50% din normalitate.Cica nu mai putem lasa centrul sa fie uratit de panouri,ha ha,dar oul si cu tirbusonul le-au infrumusetat banuiesc,asa-i?Pe cand veti porni o campanie de astupat gropile cu balastru macar,cum am observat prin fata mag Bucovina pe directia de mers spre Obcini?V-ar trebui cred o garnitura buna de tren ca sa le astupati cat de cat,pavele nu cred ca puteti produce pe cate ar trebui,dar poate refaceti cetatea cu pavele,nu e o idee buna?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei