Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversare

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împlineşte, astăzi, 80 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împlineşte, astăzi, 80 de ani. Împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, ÎPS Pimen va participa, începând cu ora 9:30, la Sfânta Liturghie, oficiată la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. După Sfânta Liturghie, după cum ne-a spus preotul iconom stavrofor Gheorghe Brădăţanu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în biserică se va săvârşi o slujbă de mulţumire pentru anii frumoşi pe care Dumnezeu i-a dat Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, iar cei care vor dori să-i transmită mesaje de felicitare, vor avea posibilitatea să o facă. După momentul religios, reprezentanţii centrelor eparhiale sucevene, împreună cu preoţii protopopi, cu stareţii şi stareţele mănăstirilor sunt invitaţi la o agapă creştină.
ÎPS Pimen a spus, în cadrul unei întâlniri cu credincioşii, la Câmpulung Moldovenesc: „Eu nu sunt născut în aceste locuri. Trăiesc în Bucovina din 1957 şi iubesc mai ales sufletele oamenilor de aici. Omul cu cea mai mare sensibilitate este ţăranul şi eu cred că nu poate să fie lucru mai frumos decât satul şi viaţa la ţară în Bucovina”.


 

De 18 ani păstoreşte Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

ÎPS sa s-a născut pe 25 august 1929, în satul Herăşti, comuna Grebănu, judeţul Buzău. Între anii 1948 - 1951 a urmat cursurile Seminarului Teologic Monahal de la Mănăstirea Neamţ, la sfârşitul cărora a fost tuns în monahism.
În anul 1953 a fost admis la cursurile de zi ale Institutului Teologic din Bucureşti, pe care le-a absolvit în anul 1957, devenind licenţiat în Teologie. De asemenea, între anii 1953 - 1957 a făcut studii la Institutul de Arte Plastice din Bucureşti, obţinând diploma de calificare în muzeografie, pentru ca între anii 1957 - 1961 să fie stareţul Mănăstirii Putna, iar între 1974 - 1978 stareţul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.
În perioada anilor 1976 - 1977 a urmat studii la Koln, Germania, în anul 1977 a fost slujitor în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America şi Canada, iar între 1978 - 1979 la reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim. În perioada 1979 - 1982 a fost numit exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor. La data de 24 iunie 1982 a fost hirotonit întru arhierie de către PF Diodor al Ierusalimului şi de PF Iustin al Bisericii Ortodoxe Române, fiind numit episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, pentru ca în anul 1991 să fie instalat ca Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, unde păstoreşte şi astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împlineşte, astăzi, 80 de ani.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împlineşte, astăzi, 80 de ani4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta da art. din lumea mondena... trimis de
(25 aug 2009, 13:15:05
...si va rog sa publicati un art. dedicat catelului meu care azi are 1 an,2 luni si 3 zile,va promit ca merita avind in vedere biografia acestui catel sa scrieti ceva de el si ca el fiind multi altii.Sa-i dam si un apelativ de "IPS" SPYKI.O zi buna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei