Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI vrea ca 15 la sută din taxele şi tarifele practicate să fie preluate ca venituri proprii

Marţi, 25 August 2009 (13:44:43)

Ministerul Administraţiei şi Internelor vrea ca 15 la sută din taxele şi tarifele practicate, care au ca destinaţie bugetul de stat, să fie preluate pentru cheltuieli materiale şi de capital ale instituţiei, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă supus dezbaterii publice până în 3 septembrie.

Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă se propune reţinerea în regim de venituri proprii de către Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) şi structurile subordonate a unei cote de 15 la sută din sumele reprezentând taxe şi tarife cuvenite bugetului de stat, astfel încât să se poată asigura fondurile necesare funcţionării acestora, prin completarea surselor bugetare, în prezent insuficiente.

În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se arată că măsura este dispusă "având în vedere actualul context economico-financiar care are ca efect imposibilitatea asigurării prin bugetul de stat a fondurilor necesare funcţionării instituţiei".

Totodată, actul precizează că neasigurarea fondurilor necesare ministerului pentru funcţionarea structurilor din subordinea acestuia "constituie o situaţie extraordinară", care afectează interesul general public "şi a cărei rezolvare nu poate fi amânată".

Astfel, articolul 1 al proiectului stabileşte că "începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, MAI are dreptul la o cotă de 15 la sută din sumele realizate din aplicarea taxelor şi tarifelor practicate conform legii de structurile proprii şi care au ca destinaţie bugetul de stat".

De asemenea, proiectul de act normativ prevede ca sumele corespunzătoare cotei de 15 la sută să reprezinte "venituri proprii" ale instituţiei, care urmează să fie utilizate pentru acoperirea cheltuielilor materiale şi de capital ale ministerului.

Dacă actul normativ va fi aprobat, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare se va stabili prin norme metodologice aprobate prin hotărâre a Guvernului, modul de constituire şi utilizare a acestor venituri.

Proiectul a fost supus dezbaterii publice, pe site-ul ministerului - www.mai.gov.ro - până la data de 3 septembrie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI vrea ca 15 la sută din taxele şi tarifele practicate să fie preluate ca venituri proprii.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI vrea ca 15 la sută din taxele şi tarifele practicate să fie preluate ca venituri proprii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei