TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,8784 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0503 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul zilnic de bere poate spori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer

Consumul zilnic de bere, dar şi de băuturi alcoolice tari, poate spori de până la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer, potrivit rezultatelor unui studiu canadian.
Cercetătorii de la Universitatea McGill din Montreal au monitorizat efectele consumului de alcool la 3.600 de bărbaţi canadieni, cu vârste cuprinse între 35 şi 70 de ani.
Astfel, ei au constatat că persoanele care beau zilnic cel puţin un pahar de alcool sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta cancer, comparativ cu cele care beau ocazional sau deloc.
Cele mai frecvente tipuri de cancer înregistrate în rândul persoanelor care consumă zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plămâni, ficat şi prostată.
Cercetătorii au luat în considerare şi de tipul de alcool consumat şi au constatat că numai berea şi băuturile spirtoase, nu şi vinul, pot spori riscul de a dezvolta aceste forme de cancer.
Ei au descoperit că bărbaţii care consumă alcool de până la şase ori pe săptămână prezintă cu 83% mai multe riscuri să dezvolte cancer la esofag decât abstinenţii şi persoanele care consumă alcool ocazional, în timp ce cei care consumă alcool zilnic riscă de trei ori mai mult să se îmbolnăvească.
În plus, în cazul bărbaţilor care consumă alcool zilnic, riscul creşte direct proporţional cu numărul de ani în care au băut alcool zi de zi.
"Rezultatele pe care le-am obţinut arată că cei care au consumat alcool cel mai frecvent de-a lungul vieţii au fost expuşi şi celei mai mari creşteri a riscurilor de a avea mai multe forme de cancer", a spus profesorul Andrea Benedetti.
Pe de altă parte, potrivit mai multor studii anterioare, consumul moderat de alcool - maximum două pahare pe zi - ar fi un obicei sănătos, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea bolilor de inimă.
Dar actualul studiu arată că şi acest nivel al consumului de alcool poate duce la riscuri sporite în ceea ce priveşte anumite forme de cancer, cel puţin atunci când este vorba de bere sau băuturi spirtoase.
"Pentru a aduce la acelaşi nivel riscul de cancer cu cel de boli cardiovasculare, oamenii ar trebui să discute cu medicul lor", a spus Benedetti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul zilnic de bere poate spori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul zilnic de bere poate spori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer0.05

Facos Suceava
Iulius Mall Suceava
MedClinic
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Toyota - Noul Yaris Hybrid
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei