Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Tare mi-e că e un uşor conflict de interese în CSAT

Marţi, 25 August 2009 (17:38:17)

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că instituţiile din structura de forţă a statului au obligaţia să dea răspunsuri referitoare la informaţiile privind transportul de arme şi firma Desintco, apreciind totodată în CSAT, cu actualul preşedinte, există "un uşor conflict de interese".

Întrebat cum comentează intenţia PNL de a solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă, Geoană a precizat: "Sunt convins că şi Parlamentul are o obligaţie constituţională de a se apleca asupra lucrurilor care sunt de competenţa sa. Dar, înainte de Parlament, este nevoie de instituţiile statului român. Aici sunt acuzaţii extrem de grave, suspiciuni extrem de severe care planează la cel mai înalt nivel în România. Cred că prima obligaţie este a instituţiilor care sunt din structura de forţă a statului român, pentru că sunt elemente care sunt de apanajul sistemului de securitate naţional".

Geoană s-a declarat, totodată, convins că instituţiile statului vor şti să nu cedeze presiunilor politice eventuale şi îşi vor face datoria aşa cum trebuie.

El a adăugat că, dacă vor apărea elemente care să necesite intervenţia Parlamentului, acestea vor fi analizate la momentul potrivit şi a subliniat că, în acest moment, "primul răspuns" este aşteptat de la instituţiile statului român.

"Ce face actualul CSAT cu actualul preşedinte, tare mi-e că e un uşor conflict de interese acolo şi tare mi-e că această structură nu poate fi folosită în acest moment", a spus Geoană.

Liderul PNL Crin Antonescu a cerut, marţi, şefului statului să clarifice acuzaţiile aduse de jurnalistul S. R. Stănescu, iar miniştrilor Justiţiei, de Externe şi de Interne să vină cu răspunsuri, menţionând că, în caz contrar, liberalii vor iniţia demersurile pentru înfiinţarea unei comisii de an

"Am luat azi în discuţie subiectul legat de informaţiile apărute ieri (...) privitoare la afirmaţiile jurnalistului Sorin Roşca Stănescu despre afaceri cu muniţie, implicări ale preşedintelui, ale fratelui acestuia. În legătură cu conţinutul afirmaţiilor domnului Sorin Roşca Stănescu nu ne putem pronunţa. Ceea ce spunem foarte este că asemenea scandal de presă e de natură să provoace prejudicii grave imaginii României, statului român, preşedintelui şi unor instituţii fundamentale din statul român. Acest subiect nu poate fi tratat în regimul uzual al mai micilor sau mai marilor scandaluri de presă, ci trebuie să primească răspunsuri şi clarificări urgente de la îndrituiţi", a spus Antonescu.

El a mai spus că, "dacă nu au loc nişte clarificări până la începutul sesiunii parlamentare", BPC a mandatat deja liderii grupurilor parlamentare, dacă va fi nevoie, "să se iniţieze demersurile prin care, prin intermediul comisiilor din Parlament - Comisia pentru apărare şi ordine publică, comisia de supraveghere a SRI, comisia de supraveghere a SIE - să se iniţieze cercetarea acestor afirmaţii".

Întrebat dacă liberalii vor solicita comisie de anchetă în cazul în care nu vor fi aduse aceste clarificări, Antonescu a răspuns pozitiv.

"Da. Dar vreau să mai notaţi că pentru noi nu e cel mai important lucru în această poveste dacă Mircea Băsescu a câştigat un ban frumos intrând în asemenea operaţiuni. Sigur că are o semnificaţie faptul că fratele preşedintelui s-ar implica în operaţiuni în această zonă, ceea ce nu e dovedit şi noi nu afirmăm. Pentru noi, foarte semnificativ este dacă alte afirmaţii ale lui SRS, privitoare la comportamentul şi acţiunea unor instituţii din statul român sunt sau nu adevărate. Asta este relevant, asta va face obiectul, dacă va fi nevoie, unor anchete, inclusiv, parlamentare în măsura în care noi le vom putea determina", a conchis Crin Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Tare mi-e că e un uşor conflict de interese în CSAT.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Tare mi-e că e un uşor conflict de interese în CSAT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei