Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Verdict

14 ani şi jumătate de închisoare, pentru monstrul care şi-a violat şi lăsat însărcinată propria fată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Sava (47 de ani), individul din comuna Preuteşti acuzat că şi-a violat propria fiică, în vârstă de 14 ani, timp de un an şi patru luni, de două-trei ori pe săptămână, teribila faptă ieşind la iveală în luna martie a acestui an, când minora era deja gravidă în luna a V-a şi nu mai putea renunţa la sarcină, a fost condamnat, zilele trecute, de Tribunalul Suceava, la 14 ani şi jumătate de închisoare.
Pe lângă cei 14 ani şi jumătate de detenţie, magistraţii Tribunalului Suceava au decis să-i dea şi o pedeapsă suplimentară, interzicându-i, timp de cinci ani după ispăşirea pedepsei, drepturile părinteşti, precum şi cele de a fi tutore ori curator.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au declarat deja apel împotriva sentinţei, considerând că pedeapsa stabilită de prima instanţă este mult prea mică faţă de gravitatea faptelor de care este acuzat tatăl incestuos.
Procurorii cer magistraţilor Curţii de Apel Suceava să-i dea pedeapsa maximă prevăzută de lege, însumând 25 de ani de închisoare.

 

Coşmarul de a avea drept tată un monstru

Coşmarul prin care a trecut adolescenta abuzată sexual de propriul tată a început la sfârşitul anului 2007, atunci când mama ei a plecat la muncă în străinătate. A rămas acasă împreună cu sora ei mai mare, trei frăţiori mai mici şi tatăl lor, Constantin Sava, individ care consuma frecvent băuturi alcoolice şi era cunoscut prin sat drept o fire mai agresivă.
Nu a trecut nici o lună de la plecarea mamei, când minora a fost violată pentru prima dată.
Adolescenta, pe atunci în vârstă de 13 ani, se uita la televizor în momentul în care tatăl ei, cu mintea îmbibată de rachiu, s-a pus în pat lângă ea. Când fata a vrut să plece, să se culce în cealaltă cameră, tatăl şi-a ieşit din minţi şi a început să o lovească cu palma peste faţă şi să o tragă de păr. A dezbrăcat-o cu forţa, se arată în rechizitoriul procurorilor, şi a violat-o.
A ameninţat-o apoi că, dacă spune ceva, le va omorî, atât pe ea, cât şi pe mama ei.
De frica ameninţărilor, adolescenta a ţinut totul secret, deşi sângera şi avea dureri.
Câteva zile mai târziu, monstrul a recidivat.
Profitând de faptul că fiica cea mare nu era acasă, iar ceilalţi copii dormeau, Constantin Sava s-a apropiat de minoră şi a început să o dezbrace.
Fetiţa, povestesc procurorii, plângea de frică şi i-a spus la un moment dat tatălui ei să înceteze, ameninţându-l că îi va povesti totul mamei.
În acel moment, bărbatul a început să o lovească din nou. A luat un cuţit şi i l-a ţinut la gât, până şi-a satisfăcut poftele bolnave.

 

A recunoscut totul

Anchetatorii explică că minora era violată de două-trei ori pe săptămână, iar întreg coşmarul a ţinut aproape un an şi patru luni.
Până în luna martie a acestui an, când, întoarsă din străinătate, mama minorei şi-a dat seama că ceva e în neregulă cu fata ei, iar aceasta din urmă i-a povestit în cele din urmă totul.
Dusă de sora ei cea mare la un control ginecologic, adolescenta, elevă în clasa a VIII-a, a aflat este însărcinată în 22 de săptămâni, fiind prea târziu să facă o întrerupere de sarcină.
Deşi, aflând că va fi dat pe mâna poliţiei, a fugit în pădure, Constantin Sava a fost prins după o noapte de căutări.
În faţa anchetatorilor, bărbatul a recunoscut fără prea multe remuşcări că şi-a violat în mod repetat propria copilă, recunoscând că a continuat să o abuzeze sexual chiar şi după ce şi-a dat seama că a rămas însărcinată.

 

Nu a vrut să-şi vadă copilul

Imediat după ce s-a aflat de drama adolescentei de la Preuteşti, pe fir a intrat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava.
Viitoarea mămică a fost internată la centrul maternal din Suceava, unde a beneficiat de consiliere psihologică.
Deşi s-au consultat cu specialişti, pentru că sarcina era avansată, nu s-a mai putut interveni pentru o eventuală întrerupere de sarcină.
Minora a stat în centrul maternal câteva luni, până a dat naştere unui băieţel perfect sănătos. Dorinţa tinerei mămici a fost să nu-şi vadă copilul.
„Bebeluşul s-a născut sănătos şi a fost dat în plasament unui asistent maternal profesionist, după ce, în prealabil, a fost botezat în centrul maternal. Pe toată perioada sarcinii, tânăra a evoluat bine, a fost comunicativă. Ea a rămas într-un program de consiliere psihologică în cadrul direcţiei, dar dorinţa mamei a fost ca fiica ei, care a trecut deja printr-o dramă, să revină în familie. După cum am mai spus, este un copil bun, care doreşte să-şi continue viaţa la fel ca şi alţi copii de vârsta ei. Vrea să facă liceul. Mama ei îi este aproape şi cred că va reuşi”, ne-a declarat, ieri, directorul adjunct al DGASPC Suceava, Niculina Doina Daneliuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 ani şi jumătate de închisoare, pentru monstrul care şi-a violat şi lăsat însărcinată propria fată.
 Vizualizări articol: 3543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
14 ani şi jumătate de închisoare, pentru monstrul care şi-a violat şi lăsat însărcinată propria fată2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mica pedeapsa... trimis de
(25 aug 2009, 13:12:36
Pentru asa ceva magarul merita maximul de pedeapsa.Oricum in puscarie ,din cate am auzit, cei mai ,,iubiti,, sunt pedofilii si incestuosii. Speram sa beneficieze de un tratament preferential din partea colegilor de detentie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei