Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 aug 2009 - Anul XIV, nr. 198 (4184)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anunţ

Berea Redd’s, retrasă integral de pe piaţa din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marca de bere Redd’s a fost retrasă integral de pe piaţa din judeţ, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava anunţând că nu a mai găsit produsul, în momentul în care a primit dispoziţia de a interzice comercializarea acestuia.
Comercializarea berii de acest tip a fost stopată la nivel naţional pentru că ar conţine acid malic, un aditiv alimentar care nu se regăseşte în lista substanţelor permise de Uniunea Europeană pentru fabricarea acesteia.
„Imediat ce am primit dispoziţia de la autoritatea naţională sanitar veterinară ne-am asigurat doar că produsul nu se va mai comercializa, anterior producătorul dispunând retragerea sa”, a explicat doctorul Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava.
Oficialii de la Ursus Breweries, firma care produce berea Redd\'s, ţin să precizez că berea nu este dăunătoare sănătăţii.
„Produsul Redd’s Fresh este un produs sigur, care nu ridică nici un fel de probleme legate de siguranţa de consum. Din păcate, există o problemă de interpretare legală referitoare la prezenţa acidului malic în bere, care face ca, în momentul de faţă, produsul Redd’s Fresh să fie considerat neconform şi de aceea am trecut imediat la înlocuirea sa”, au spus oficialii Ursus Breweries.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berea Redd’s, retrasă integral de pe piaţa din judeţ.
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Berea Redd’s, retrasă integral de pe piaţa din judeţ5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Berea trimis de
(25 aug 2009, 20:30:44
Merge-ti la marketul Albina si o sa gasiti din belsug aceasta bere
2.   Pozitie oficiala Redd's trimis de
(26 aug 2009, 16:24:25
Numele meu este Mirela Gruia si va scriu ca reprezentant oficial al berii Redd's. As dori sa clarific cateva lucruri legate de subiectul articolului dumneavoastra. Cel mai important aspect de care va pot asigura este faptul ca Redd's este un produs sigur, fara probleme de sanatate pentru consumatori.

Situatia creata in ultimele zile este doar una de interpretare legislativa, acidul malic nefiind permis specific in bere in Romania, desi el poate fi folosit in alte tari. In plus, la o mica verificare, puteti descoperi chiar dumneavoastra ca acest ingredient este permis pentru folosirea in alimente. Asa cum confirma si Ministerul Sanatatii, acidul malic este un aditiv general permis in alimente. Puteti citi comunicatul la www.dspcluj.ro.

In ceea ce priveste stocul retras de pe piata, va pot confirma direct de la sursa ca acesta a fost considerat neconform tocmai din motivele expuse mai sus, dar in niciun caz nu prezinta motive de ingrijorare pentru sanatate.

3.   Pozitie oficiala Redd's trimis de
(26 aug 2009, 16:26:03
Formula Redd's Fresh a fost deja schimbata, prin alinierea acesteia la varianta Redd's Sun. Aceasta este conforma cu cerintele legislative si incepe sa fie livrata in magazine.

Pentru ca nu am ascuns acest ingredient si nu a reprezentat niciun moment un pericol pentru sanatatea consumatorilor, acidul malic a fost permanent inscriptionat pe etichete.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei