Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doar 411 candidaţi pentru cele 2.400 de posturi de medici scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii

Luni, 29 Iunie 2009 (16:17:29)

Doar 411 candidaţi s-au înscris pentru ocuparea celor 2.400 de posturi vacante de medici scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii în a doua etapă, la prima sesiune, cea din martie, fiind o situaţie similară, potrivit datelor de la Centrul Naţional de Perfecţionare în Domeniul Sanitar (CNPDS).

Cele mai multe locuri vacante sunt pentru posturile de medic specialist şi rezident în ultimul an de pregătire.

Pentru chirurgie generală, unde la rezidenţiat este cea mai mare concurenţă, au fost înscrişi doar 24 de candidaţi, deşi au fost 60 de posturi la nivel naţional. În Bucureşti, au fost înscrişi cinci candidaţi, iar unul a lipsit, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, rectorul UMF "Carol Davila", din Capitală şi şef de secţie la Spitalul Sf. Pantelimon, profesor doctor Florian Popa.

În sesiunea din iunie s-a înregistrat o situaţie aproape identică cu cea din martie, deşi au fost scoase la concurs şi posturile din marile centre universitare.

Autorităţile sanitare susţin că numărul candidaţilor este sub aşteptări şi că sunt dezamăgite de numărul mic de înscrişi la acest concurs.

Ministerul Sănătăţii a organizat, în 29 iunie, concurs naţional pentru ocuparea posturilor vacante de medici din unităţile sanitare publice, de către medici specialişti şi rezidenţi ultimul an, aprobate prin Memorandum în sedinţa Guvernului României din 18 februarie.

La sesiunea din 10 martie, au fost înscrişi 341 de candidaţi pe 1.919 posturi vacante.

Ministerul Sănătăţii a deblocat, la sfârşitul lunii februarie, 1.919 posturi vacante de medici, dintre care 962 pentru rezidenţi, 848 pentru specialişti şi 109 pentru medicină generală.

Deşi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat deblocarea a trei mii de posturi, din care 1.500 pentru rezidenţi şi tot atâtea pentru specialişti, managerii de spitale au acceptat doar 1.919 locuri. Conform Legii 95/2006, cu modificările şi completarile ulterioare, locul de muncă se stabileşte de către manager.

Medicii şi dentiştii care au obţinut intrarea în specialitate în urma promovării unui concurs de rezidentiat pe post, care promovează acest concurs, nu sunt absolviţi de respectarea prevederilor stabilite prin actul adiţional la contractul individual de muncă, semnat iniţial. Posturile publicate la concurs şi rămase neocupate pot fi alese de candidaţii care au obţinut punctaj de promovare şi nu s-au clasificat în limita posturilor publicate pentru judeţul pentru care au candidat.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii va alcătui clasificări generale pentru fiecare specialitate în parte, separat pentru posturile de specialişti, rezidenţi ultimul an, respectiv medici la medicină generală.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 411 candidaţi pentru cele 2.400 de posturi de medici scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar 411 candidaţi pentru cele 2.400 de posturi de medici scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei