Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea, de către Băsescu, a ministrului Ridzi

Luni, 29 Iunie 2009 (14:08:39)

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat, luni, că PNL cere demiterea din funcţie a preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase precum şi suspendarea din funcţie, de către preşedintele Traian Băsescu, a ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi

"Solicităm conducerii PDL să o demită pe doamna Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru obstrucţionarea Justiţiei prin ţinerea la sertar, pe o perioadă de peste 35 de zile, a dosarului domnului Năstase, a solicitării procurorului general în cazul domnului Năstase şi de asemenea adresăm procuroprului general şi Parchetului un avertisment prin care le cerem să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi cu legile ţării şi cu toate principiile de drept care guvernează activitatea Justiţiei", a susţinut prim-vicepreşedintele PNl Ludovic Orban.

Liderul liberal a menţionat că PNL îi cere şefului statului să acţioneze ca în cazul ministrului Atanasiu şi să o suspende din funcţie pe ministrul Ridzi.

"Am fost informaţi că procurorul general a trimis către conducerea Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care informează că au demarat cercetări prealabile în cazul afacerii scenelor achiziţionate de ministra Tineretului şi Sportului, doamna Ridzi. În conformitate cu atitudinea pe care a manifestat-o domnul Băsescu în situaţii similare, şi aduc aminte de cazul ministrului Atansiu, solicităm preşeidntelui Băsescu s-o suspende din funcţie pe doamna ministră Ridzi", a spus Orban.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat Camerei Deputaţilor, luni, să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA în 23 iunie pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".

Monica Iacob Ridzi a trimis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care afirmă că, în temeiul Legii 304 coroborat cu Regulamentul Camerei, solicită conducerii insituţiei să ia act "că ancheta parlamentară încetează de drept" ca urmare a faptului că s-au declanşat procedurile urmării penale în dosarul 147/P/2009al DNA.

"Referitor la adresa Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de MTS, sub semnătura ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului», prin care solicită transmiterea către Comisie a documentelor indicate, vă aducem la cunoştinţă că prin adresa Ministerului Public, DNA Secţia de Combatere a Combatere a Corupţiei , din data de 26 iunie, au fost declanşate la data de 23 iunie cercetările penale în baza unui denunţ penal cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte între MTS şi societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL", scrie Ridzi.

Ministrul Tineretului a informat că a trimis "întreaga documentaţie solicitată de DNA prin adresele înaintate în data de 24 şi 25 iunie".

"În temeiul art 3 al Legii 304 privind organizarea judiciară coroborat cu Regulamentul Camerei , vă solicit să luaţi act că ancheta parlamentară încetează de drept", a subliniat ministrul PDL.

Monica Iacob Ridzi a ataşat scrisorii şi adresa primită de la Ministerul Public, pe 26 iulie, privind înştiinţarea începerii urmăririi penale.

"Urmare cererii nr. 5412/26.06.2009, pe care ne-aţi adresat-o, vă facem cunoscut că la DNA - Secţia de combatere a corupţiei s-a înregistrat dosarul penal cu numărul de mai sus (147/P/2009 - n.r.), în care se efectuează acte premergătoare cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte, în valoare de peste trei milioane lei, între Ministerul Tineretului şi Sportului şi două societăţi comerciale cu capital privat (SC Artisan Consulting SRL, SC Compania de Publicitate Mark SRL)", se arată în document.

Administraţia Prezidenţială a precizat, marţi, într-un comunicat, că, în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, şeful statului va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a depus, în 19 iunie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Plângerea PNL a ajuns prin declinarea competenţei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Preşedintele Traian Băsescu l-a suspendat pe Teodor Atanasiu, în septembrie 2006, din funcţia de ministru al Apărării, după ce, la jumătatea lunii iulie, acesta declara că ştie de la Direcţia de Informaţii Militare că Adriana Săftoiu dă presei, "pe surse", informaţii care să-l discrediteze. Adriana Săftoiu a făcut plângere împotriva lui Atanasiu pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei. Preşedinţia menţiona că şeful statului a semnat acest decret "pentru a îndepărta orice suspiciune de influenţare a anchetei, având în vedere declanşarea procedurii de urmărire penală". În octombrie 2006, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus "neînceperea urmăririi penale faţă de Teodor Atanasiu şi faţă de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei şi Direcţia de Informaţii Militare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în dosarul constituit în urma plângerilor formulate de consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu, precum şi de deputatul Eugen Bejinariu".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea, de către Băsescu, a ministrului Ridzi.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Cerem demiterea Robertei Anastase şi suspendarea, de către Băsescu, a ministrului Ridzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei