Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Linie verde pentru stoparea braconajului pe Delta Dunării

Luni, 29 Iunie 2009 (16:19:45)

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a deschis, luni, la Tulcea, de ziua Dunării, un tel verde la care vor putea fi făcute sesizări privind acţiunile de braconaj în Delta Dunării.

Deschiderea liniei telefonice 0800.800.300 face parte din campania "Stop braconajului".

"Uneori oamenilor le este frică să zică când văd astfel de lucruri. Vrem să-i încurajăm pe cei care vor să ni se alăture pentru a îndepărta braconajul", a declarat, luni, ministrul Mediului.

Nemirschi a spus că lansarea telefonului verde va fi însoţită şi de o campanie de mediatizare. Potrivit datelor centralizate de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, în perioada 2005-2007, au fost întocmite 855 dosare pentru braconaj, reprezentând 11,4% din totalul actelor de control. Din cele 855 de dosare, procurorii au întocmit şi au trimis în instanţă doar 25 de rechizitorii reprezentând 3,7%. Alte 182 de dosare nu au fost soluţionate deloc unele fiind trenate de mai bine de doi ani.

De asemenea, din rechizitoriile primite, judecătorii au condamnat o singură persoană la un an de închisoare, iar alte 21 de persoane au primit amenzi penale, majoritatea fiind sub limita stipulată de Legea 192/2001 privind resurse acvatice din pescuit şi acvacultura.

Ministrul Nicolae Nemirschi a declarat că, în acest moment, există şase instituţii care au atribuţii privind stoparea braconajului în Delta Dunării, dar convingerea lui este că ar trebui să existe o singură instituţie de acest tip care să încorporeze structurile existente în acest moment.

Totodată, ministrul Mediului a recunoscut că, deşi numărul de sesizări ar putea să crească prin deschiderea liniei verzi, problema privind soluţionarea dosarelor ar putea rămâne în continuare nerezolvată. El a precizat că va folosi numărul mare de sesizări pentru determinarea unei decizii politice privind înfiinţarea unei singure instituţii puternice pentru combaterea braconajului.

Guvernatorul Deltei Dunării, Grigore Baboianu, a declarat, la rândul său, că acţiunile de mediatizare a valorilor naturale pot contribui la schimbarea mentalităţilor faţă de natură.

"Delta este, în primul rând, spaţiul în care locuiesc aproximativ 15.000 de oameni şi unde vin pentru relaxare peste 100.000 de vizitatori (cifră înregistrată până acum în 2009), dar potenţialul este mult mai mare. Activitatea de turism în Delta Dunării trebuie să fie dezvoltată, dar nu oricum", a declarat Baboianu.

Guvernatorul Deltei a mai declarat că, în baza unui parteneriat între Consiliul Judeţean Tulcea şi Institutul Delta Dunării, a fost elaborată o strategie privind dezvoltarea turismului în Deltă care prevede distribuirea în mai multe zone a turiştilor şi exercitarea unei presiuni cât mai mici pe ecosisteme.

Baboianu a mai spus că pensiunile şi casele de oaspeţi trebuie să rămână principalele modalităţi prin care se rezolvă capacitatea de găzduire, fiind necesar ca deschiderea de hoteluri în această zonă să rămână la cote reduse.

Manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Dunării se desfăşoară în toate statele dunărene pentru a marca dorinţa acestora de a sprijini împreună protejarea fluviului european.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linie verde pentru stoparea braconajului pe Delta Dunării.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linie verde pentru stoparea braconajului pe Delta Dunării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei