Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Cum a ajuns ministru un pedelist incompetent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vedeta pedelistă Dan Cârlan încearcă de o viaţă întreagă să iasă în evidenţă, dar norocul său rămâne cel mai cornut din tot şeptelul noroacelor de politicieni români. În acord perfect cu numele pe care-l poartă, specialitatea lui Cârlan e s-o facă sistematic de oaie; de pildă, pe când era consilier municipal, apărea prin şedinţele de la Primărie costumat în clovn. Ce efort pleonastic!
De când se ştie, Cârlan a candidat ba ici, ba colo, încercând să ajungă ori primar, ori şef de judeţ, ori deputat, ori ambasador, ori toate la un loc, dacă e posibil, şi cred că-n România e posibil. A candidat mereu, ca o fată boccie care umblă, disperată, după măritiş, dar a dat-o în bară cu repetiţie, cu excepţia unui moment când s-a prins strâns de o listă bună. În rest, lui i se poate aplica regula aceea rară, că dacă ar candida chiar de unul singur, tot pe locul doi s-ar clasa.
La ultimele alegeri, ca un habarnist al comunicării ce este, Cârlan s-a pozat pe afişele electorale cu degetul îndreptat ameninţător spre alegători, într-un gest care, în limbajul trupului, spunea: „Ei, lasă că vă aranjez eu pe voi toţi, fraierilor!” Absolut normal, electoratul i-a ştampilat figura cu o poacă de i-a dezumflat pungile de sub ochi, apoi i-a smuls degetul postat ameninţător pe afiş şi i l-a băgat adânc în antiteza orificiului bucal. La urmă, după ce s-au numărat voturile, omul a rămas cu buza umflată, să privească parlamentul doar pe dinafară.
Din punct de vedere politic, Cârlan are cununiile legate, lucru de care s-au prins toţi: şi aliaţii, şi adversarii. S-a prins şi gaşca pedelistă, care ar fi putut uşor să-i dea după alegeri un şut undeva, ecarisându-l pentru totdeauna din politica românească. Dar, fiindcă incompetenţa şi lipsa de har sunt la mare căutare în România, Cârlan n-a rămas să-şi completeze formularul de şomaj, aşa cum ar fi fost normal, ci a fost suit pe craca numărul doi din Ministerul Mediului.
E absurd, e ca-n proza lui Urmuz, dacă ne gândim că marea şi singura legătură a lui Cârlan cu mediul este aceea că îl impurifică. Numai că, într-o zi, când nişte muncitori or să strângă pungile goale, peturile şi alte mizerii aruncate peste tot de necioplitul nostru cetăţean, tare mai sper că, din greşeală, o să-l culeagă şi pe Cârlan şi-o să-l arunce acolo unde ştim cu toţii că îi este locul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a ajuns ministru un pedelist incompetent.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Cum a ajuns ministru un pedelist incompetent4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iassy trimis de
(30 iun 2009, 09:36:41
Iasii nu mai exista de mult ca entitate culturala!

Acest oras nu a ramas decat ca o adunatura de muncitori necalificati, bisnitari, smenari ce se cred mari politicieni, mari doctori, mari profesori universitari si mari scriitori.

Iasul a apus de mult!

Este zero barat exact ca si scriitorasul asta cu fata de piolet !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei