Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 iun 2009 - Anul XIV, nr. 148 (4134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Aurel Olărean îl sapă pe preşedintele Băsescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, pe la ora 13:00, primarul Aurel Olărean a pus mâna pe telefonul mobil şi a trimis, probabil la toţi cei pe care îi avea memoraţi în agendă, următorul mesaj: „A trecut proiectul asadar dl presedinte Basescu este cetatean de onoare al mun Radauti”. Dacă nu te poţi stăpâni, te poţi tâmpi după ce vezi exuberanţa domnului Olărean. Evident că primarul din Rădăuţi a vrut să facă un gest de mare om politic (crede el) prin care să intre în graţiile preşedintelui Băsescu. Cred că, în timp ce scria sms – ul, domnul Olărean îl şi vedea pe preşedintele Băsescu în sala de consiliu a Primăriei Rădăuţi aşteptând cuminte ca primarul urbei să-i înmâneze titlul de cetăţean de onoare.
Iniţiatorul proiectului de hotărâre prin care preşedintele Băsescu este declarat cetăţean de onoare al municipiului Rădăuţi este, evident, Aurel Olărean. Nu ştiu dacă ideea cu acordarea acestui titlu i-a venit domnului Olărean sau l-a mai ajutat cineva. Căci dacă a clocit singur această idee, atunci, din păcate pentru el, nu are pe cine da vina. Domnul Olărean îşi închipuie că a făcut o mişcare genială dar, după părerea mea, gestul său nu este altceva decât o gafă, ca să mă exprim elegant.
În primul rând, să citim din expunerea de motive ataşată proiectului, în care se menţionează că preşedintele Băsescu „este un susţinător al Proiectului de construire a unei centuri ocolitoare pentru municipiul Rădăuţi”. Domnule Olărean, dacă nu ştiţi, preşedintele României, după Constituţie, nu poate să sprijine acest proiect. Şi nici un fel de proiect pentru municipiul Rădăuţi. Să nu credeţi că are Constituţia ceva cu dvs. sau cu municipiul pe care îl conduceţi. Nu. Doar că preşedintele Românei are cu totul alte atribuţii decât cele pe care vi le închipuiţi dvs. Că poate, declarativ, să-şi exprime sprijinul pentru un proiect sau altul e cu totul altă poveste. Că poate, prin prestanţa funcţiei pe care o deţine, să ceară grăbirea unor lucrări, spre exemplu (cum s-a mai şi întâmplat), e altă poveste.
Dar în cazul unei astfel de rute ocolitoare competenţa este a ministerului de resort. Ministerul este condus de un ministru, care este subordonat primului-ministru. Preşedintele nu apare în această ecuaţie. Preşedintele nu poate da ordin, constituţional, unui ministru. Dar, din expunerea de motive făcută de dvs. domnule Olărean, se poate înţelege altceva. Deci, ori sunteţi în gravă eroare, ori vreţi să induceţi ideea că preşedintele şi-a depăşit atribuţiile constituţionale. Hotărâţi-vă şi comunicaţi-ne, vă rog, care este realitatea.
Mai departe. Domnul Olărean nu s-a limitat la aprecierea atitudinii preşedintelui Traian Băsescu, de susţinere a proiectului de construire a centurii ocolitoare, atitudine pentru care merită titlul în discuţie. Nu, domnul Băsescu a fost declarat cetăţean de onoare nu doar pentru ce a făcut ci şi (atenţie mare că e premieră mondială) pentru ce va face pentru municipiul Rădăuţi. Expunerea de motive spune că preşedintele Băsescu „este un susţinător al Proiectului de construire a unei centuri ocolitoare pentru municipiul Rădăuţi, precum şi al altor proiecte ce vor fi iniţiate de Primăria municipiului Rădăuţi”. Sublinierea ne aparţine.
La aşa ceva, evident, numai primarul Aurel Olărean se putea gândi. Nu am mai auzit, nicăieri şi niciodată, ca cineva să fie premiat pentru ce va face. Asta până la primarul Rădăuţilor, Aurel Olărean.
S-ar putea, însă, ca, prin acest titlu de cetăţean de onoare, Aurel Olărean să-i facă mai mult rău preşedintelui Băsescu. Dacă ştirea va ajunge şi în presa centrală, sunt convins că toţi analiştii televiziunilor îl vor încolţi pe preşedinte. Traian Băsescu va fi făcut răspunzător de aiurelile din expunerea de motive şi nu Aurel Olărean. Dar, cine ştie, poate chiar asta a urmărit Aurel Olărean?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurel Olărean îl sapă pe preşedintele Băsescu.
 Vizualizări articol: 3528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 15 voturi
Aurel Olărean îl sapă pe preşedintele Băsescu5.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei