Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primar problemă

Olărean a sabotat populaţia din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean i-a lăsat intenţionat pe cei 30.000 de locuitori din Rădăuţi fără apă caldă la robinete timp de aproximativ două săptămâni. Primarul din Rădăuţi a ales să-şi facă jocurile murdare folosindu-se de oameni ca de o masă de manevră, în speranţa că aceştia se vor revolta împotriva conducerii SC Servicii Comunale SA.

 

Lăsaţi fără apă caldă la robinete timp de aproape două săptămâni, locuitorii din Rădăuţi au căutat explicaţii din partea autorităţilor locale. Primarul Aurel Olărean i-a arătat cu degetul pe cei de la SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, numai că a omis să spună care au fost motivele reale ale acestei situaţii neplăcute.
Manevra diabolică, gândindu-ne că au avut de suferit circa 30.000 de oameni, a fost premeditată, aşa cum o arată hârtiile oficiale.
Pentru a beneficia de gaz metan necesar funcţionării societăţii, Servicii Comunale trebuia să plătească facturile către SC Nord Gaz SRL. O mare parte din bani urmau să vină de la Primăria Rădăuţi, în contul subvenţiilor. Numai că, Primăria condusă de Aurel Olărean nu a virat banii către SC Servicii Comunale SA, deşi sumele necesare se regăsesc în conturile administraţiei locale.
Mai mult, Primăria a fost notificată în mai multe rânduri de riscul care derivă din neachitarea subvenţiilor. Chiar şi aşa, Aurel Olărean a ales să închidă ochii şi să lase populaţia fără apă caldă.

 

Olărean a ignorat toate notificările

Primele semnale că există riscul întreruperii furnizării apei calde a fost tras de conducerea SC Servicii Comunale SA Rădăuţi în data de 4 mai 2009. Printr-o adresă trimisă la acea dată, Primăria Rădăuţi era notificată să achite plăţile constând în debite şi penalităţi de întârziere, sume ce rezultă din deconturile justificative emise.
Cum în conturile SC Servicii Comunale SA Rădăuţi nu au mai ajuns banii, după câteva săptămâni, pe 12 iunie 2009, primarul Aurel Olărean a primit o nouă notificare în care era anunţat că se va trece la sistarea apei calde începând de luni, 15 iunie, ca urmare a unor debite urgente de 1,32 milioane de lei.
Nici în faţa acestei situaţii iminente, Olărean nu a găsit de cuviinţă să reacţioneze, iar urmarea a fost previzibilă: 30.000 de oameni au fost lăsaţi fără apă caldă.

 

N-a vrut să plătească

Conform extraselor privind „Contul de execuţie al bugetului local”, aferente datelor de 29 mai şi 15 iunie 2009, Primăria Rădăuţi avea în conturi sumele necesare pentru sumele datorate cu titlu de subvenţie.
„Primăria Rădăuţi, cu intenţie apreciez, nu a dispus plata sumelor pe care le datora, ceea ce a creat o tulburare importantă atât instituţiei noastre, care s-a răsfrânt asupra întregii populaţii a municipiului Rădăuţi, care în această perioadă de vară nu a beneficiat de apă caldă pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni. Consider că fapta a fost săvârşită cu intenţie, pentru că bani existau”, se arată în plângerea penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi de conducerea SC Servicii Comunale SA şi semnată de directorul general Nistor Tătar.
Pentru refuzul de a plăti banii, primarul Aurel Olărean va fi cercetat pentru abuz în serviciu.

 

Avea în conturi peste 2,8 milioane de lei

Aşa cum o demonstrează hârtiile, în conturile Primăriei Rădăuţi erau suficienţi bani pentru a plăti aproape întreaga datorie de aproximativ trei milioane de lei acumulată faţă de SC Servicii Comunale SA.
Conform „Contului de execuţie al bugetului local” din datele de 29 mai şi 15 iunie 2009, Primăria avea excedent de peste 2,8 milioane de lei, adică dublu faţă de cât ar fi trebuit să vireze în conturile SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.
Concret, pe 29 mai 2009, Primăria Rădăuţi avea 2,813 milioane de lei, în timp ce pe 15 iunie 2009 conturile aceleiaşi instituţii erau alimentate cu 2,881 milioane de lei.
Concluzia nu poate fi decât una singură, şi anume aceea că Aurel Olărean a sabotat SC Servicii Comunale SA, iar prin aceasta şi populaţia oraşului pe care a pus-o în postura de a-şi încălzi la aragaz apa pentru duş.

 

Olărean: „Pot să-mi facă şi câte zece plângeri pe zi”

Primarul din Rădăuţi a recunoscut că existau bani în conturi, numai că aceştia aveau o altă destinaţie. „Sunt bani pentru construirea de blocuri, pentru asfaltări şi pentru realizarea de canalizări. Dacă în 2007 toţi banii din bugetul Primăriei s-au dus la Servicii Comunale, cât voi fi eu primar nu se va mai întâmpla asta, ca bugetul municipalităţii să fie alocat unei singure societăţi de prestări servicii”, a spus Aurel Olărean.
Referitor la plângerea penală formulată împotriva sa, Olărean a răspuns în stilu-i caracteristic: „Pot să-mi facă şi câte zece plângeri pe zi. Nu poate da el (n.r. – Nistor Tătar, directorul general al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi) cât pot duce eu”.
Cât despre sumele virate în contul celor de la Servicii Comunale, primarul din Rădăuţi spune că totul se încadrează în limitele legale. Potrivit lui Olărean, banii din subvenţii ar fi fost plătiţi integral, inclusiv restanţele din 2008 din partea Guvernului, adică în jur de 500.000 de lei, iar sumele existente în conturi nu vor ajunge la SC Servicii Comunale SA pentru că vor fi folosiţi în alte scopuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olărean a sabotat populaţia din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Olărean a sabotat populaţia din Rădăuţi4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Idem la suceava trimis de
(29 iun 2009, 11:32:34
primarul sucevei nici macar nu isi propune sa plateasca subventiile si datoriile la termica...el crede ca serviciile nu se platesc, sau se platesc cu pretul stabilt de el artificial nu cu pretul real. nimeni nu primeste nicaieri caldura gratis! comfortul costa domnule primar! din pacate costuri va avea si noua societate care vreti s-o infiintati...dar poate mizati pe faptul ca atunci nu ve-ti mai fi primar:)))
2.   Pentru sandrino trimis de
(29 iun 2009, 11:46:02
Ma bucura faptul ca in sfarsit cineva arata ce se intampla in primaria Radauti dar mi-e mila de tine. nu stii ce poate face acest om
3.   Pentru nenea Sandrinio NEAGU trimis de
(29 iun 2009, 12:33:42
NEA Sandrinio iarasi ai dat cu bata in balta , radautenii s-au saturat de Nistor tatar si de Servicii Comunale , e vremea ca serviciile comunale sa dispara din RADAUTI , vrem alt operator mai serios care sa fie dispus sa investeasca in oras , si inca ceva Nistor e PSD-ist , daca era frunza primar se reesalonau datoriile si nu mai era scandal in presa ..., problema cea mare nu e cea legata de datorii , e vorba de investitiile care trebuie facute pentru statia de pompare , apa , termoficare , servicii comunale nu au capacitatea sa furnizeze apa curenta , apa calda in mod constant ,Statia de pompare e subdimensionata fata de nevoile populatiei , presiunea e foarte mica , cum da o ploaie mai serioasa cum se opreste apa rece , de apa calda nici nu mai vorbesc ca e la program , nu e non stop . POPULATIA VREA ALT OPERATOR PENTRU DISTRIBUTIA APEI RECI , APEI CALDE , CALDURA !URGENT FACUTA O LICITATIE !AFARA DIN ORAS CU TATAR !
3.1  RE: Pentru nenea Sandrinio NEAGU trimis de
(29 iun 2009, 12:48:44
mai dobitocule, taci din gura! probabil, vrei sa ajungi in locul lui tatar, de aia urli in fiecare zi ca e bou.

poate ca e, nu ma intereseaza, dar olarean il intrece! se crede zmeu ptr ca are spatele asigurat de chioru, dar ulciorul nu merge de multe ori la apa.

4.   Problema este ca ... trimis de
(29 iun 2009, 15:58:22
La Radauti este un razboi continuu intre reprezentantii locali ai PSD si PDL. In urma acestui razboi are de suferit populatia municipiului Radauti.
4.1  RE: Problema este ca ... trimis de
(30 iun 2009, 08:17:11
pentru SCHWEPPES dobitocul care pupa-n fund PSD-ul ,mai dobitocule nici macar nu cunosti problemele orasului Radauti , probabil ai o varsta in jur de 20 -25 de ani , lucrezi cumva la SERVICII COMUNALE ? nu ai motive serioase sa ii iei apararea lui NISTOR tatar , In locul primarului as incerca sa lichidez serviciile comunale si sa aduc prin licitatie deschisa o firma serioasa care sa investeasca in utilitatile orasului .
5.   Pff.. trimis de
(29 iun 2009, 16:08:23
Cata plictiseala e in presa de azi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei