Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Popescu: Ceea ce a apărut în presă mă face să mă gândesc foarte serios să candidez din nou

Luni, 29 Iunie 2009 (14:36:16)

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se gândeşte foarte serios să candideze din nou la preşedinţia FRF după articolele apărute despre colaborarea cu securitatea apărute azi în presă, pe care le consideră neadevărate.

"Niciun articol nu a fost adevărat ... Mă face să cred că această mare minciună apărută în mai multe ziare este livrată de cineva. Voi încerca în perioada următoare să aflu. În ultimele două luni de zile am lăsat să se întrevadă intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al FRF. Este o coincidenţă ca imediat să apară această chestiune foarte urâtă... Nu vreau să las să se înţeleagă că Federaţia este în spate, dar ceea ce s-a întâmplat azi mă face să mă gândesc foarte foarte serios să candidez din nou. Am conştiinţa foarte împăcată. Voi cere dosarul zilele următoare", a declarat Popescu în cadrul conferinţei.

Gheorghe Popescu a afirmat că a mai trăit o asemenea dezamăgire doar la meciul cu Suedia din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994. "O stare ca asta, mâhnire şi supărare enormă, nu am mai avut din 1994 de la meciul cu Suedia. Nu mă gândesc că în spatele acestor articole ar fi Mircea Sandu, nu mă gândesc la nimeni, dar eu nu cred în coincidenţe, sunt mult prea mari. Am conştiinţa împăcată şi voi încerca să obţin o hotărâre judecătorească prin care să se demonstreze că nu am fost colaborator", a subliniat Popescu.

Fostul internaţional a precizat că îi este ruşine să se întâlnească cu antrenorul echipei naţionale de tineret, Emil Săndoi, alături de care a evoluat la Universitatea Craiova. "Eu prin colaborator al Securităţii înţeleg că e vorba de cineva care a turnat. Acum mi-e ruşine să dau ochii cu Emil Săndoi, e groaznic, e oribil, pentru că sunt prieten cu el. Pot să ştiu eu ce crede el acum? Să-i dau telefon lui Emil înseamnă să mă scuz, iar cine se scuză, se acuză", a adăugat Popescu.

Popescu a declarat că nu ar fi la fel de supărat dacă ar afla că apropiaţii săi l-au "turnat" la Securitate. "Am muncit enorm la imaginea mea. Chiar dacă voi reuşi să demonstre contrariu, e dureros, dar răul s-a făcut, am apărut pe prima pagină a ziarelor. Au fost lucruri mult mai urâte şi nu au fost atât de mediatizate. Am un brand puternic, dacă s-a făcut atâta tam-tam pe o chestie atât de urâtă. Durerea nu ar fi la fel de mare dacă aş afla că o persoană apropiată m-a turnat. Răul s-a produs", a completat Popescu.

Cotidianul Adevărul a notat, în ediţia de luni, că Gheorghe Popescu a dat informări despre colegii săi în perioada 1986-1989, el figurând în dosarul privind activitatea sa de informator al Securităţii cu numele conspirativ de "Petrescu". "De-a lungul unei perioade de aproximativ trei ani, «numitul Popescu Gheorghe» a scris nouă rapoarte informative, printre cei vizaţi fiind fostul fotbalist şi actualul antrenor Emil Săndoi, dar şi fostul antrenor al «Craiovei Maxima», Constantin Oţet", a precizat Adevărul, despre rapoartele fotbalistului, alias "colonelul Petrescu".

Potrivit sursei citate, conform documentelor de la CNSAS, în perioada martie 1986 – august 1989, Gheorghe Popescu ar fi furnizat Securităţii nouă note informative scrise. Persoanele vizate de Gică Popescu şi data la care ar fi fost făcute informările sunt: Vasile Mănăilă – 16.03.1986, Emil Săndoi – 21.05.1986, Constantin Teaşcă – 03.09.1986, Aurelian Ţicu – 16.10.1986, Constantin Oţet – 03.02.1987, Stare de spirit echipa Craiova – 14.05.1987, Aurelian Ţicu – 07.06.1987, Stare de spirit echipa Craiova – 26.09.1988, Turneu Turcia – 25.08.1989.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popescu: Ceea ce a apărut în presă mă face să mă gândesc foarte serios să candidez din nou.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popescu: Ceea ce a apărut în presă mă face să mă gândesc foarte serios să candidez din nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei