Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 iun 2009 - Anul XIV, nr. 149 (4135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretarii de comune, obligaţi să absolve studii superioare până în decembrie 2010

Luni, 29 Iunie 2009 (14:10:06)

Secretarii de comune care nu au studii superioare juridice şi administrative sunt obligaţi ca, până în 31 decembrie 2010, să absolve aceste studii, în caz contrar fiind eliberaţi din funcţie, potrivit unui proiect de act normativ.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri în domeniul funcţiei publice, postat pe site-ul ANFP, secretarii de comune care nu au studii superioare juridice sau administrative îşi pot păstra funcţia publică, cu obligaţia ca până la 31 decembrie 2010 să absolve studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă, sub sancţiunea eliberării din funcţie.

În cazul în care la concursurile organizate pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de secretar al comunei nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de studii cele de vechime în specialitatea studiilor de minim doi ani, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii. Ordinea în care acestea o pot face este : persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă, persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în altă specialitate şi persoane care au studii medii, absolvite cu diplomă.

În aceste situaţii, ocuparea funcţiei publice de conducere de secretar al comunei se face pe perioadă determinată, cu obligaţia organizării anuale a concursului pentru ocuparea acesteia.

Potrivit proiectului, în mod excepţional, perioada pentru care secretarii au fost numiţi, prin concurs, pe perioadă determinată, în condiţiile legii, se prelungeşte cu 90 de zile de la data intrării în vigoare a propunerii de act normativ.

În situaţia în care funcţia publică de conducere de secretar al comunei este vacantă sau temporar vacantă şi în cadrul autorităţii sau instituţiei publice nu există persoane care îndeplinesc condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor de minim doi ani, funcţia poate fi exercitată temporar şi de persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii.

În mod excepţional, în cazul în care la concursul organizat potrivit legii pentru intrarea în categoria înalţilor funcţionari publici nu se înscriu candidaţi care au absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici ori au exercitat un mandat complet de parlamentar, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc această condiţie. Într-o asemenea situaţie, persoana declarată admisă îşi poate păstra calitatea de înalt funcţionar public dacă, în termen de maxim 2 ani de la data numirii în funcţia publică în urma concursului, absolvă programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici, organizate în condiţiile legii, sub sancţiunea eliberării din funcţie în cazul neîndeplinirii acestei condiţii în termenul prevăzut.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretarii de comune, obligaţi să absolve studii superioare până în decembrie 2010.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Secretarii de comune, obligaţi să absolve studii superioare până în decembrie 20105.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O idee buna trimis de
(29 iun 2009, 18:02:35
sunt secretari care habar nu au cum sa caute o lege actualizata, sa foloseasca un calculator, sa traiasca in prezent. vai de oamenii care au de a face cu asa personaje de colectie. daca si primarul e semianalfabet vai de administratia locala si de comunitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei