Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii au decis în BPC să facă o contracampanie măsurilor de impozitare vizate de Guvern

Luni, 6 Aprilie 2009 (16:15:00)
Conducerea PNL a decis, luni, să facă o campanie publică împotriva măsurilor fiscale pe care Guvernul Boc intenţionează să le adopte în vederea creşterii veniturilor la buget, pornind de la ideea că, în timp de criză, nicio măsură de creştere a fiscalităţii nu are efect favorabil asupra economiei.

"BPC al PNL a luat în dezbatere propunerile din OUG de rectificare a bugetului de stat, referitoare la modalitatea de calcul a impozitului forfetar pentru IMM-uri, şi anume introducerea unui impozit forfetar de 650 de milioane de lei vechi impozit anual. Am analizat din propunerile din Ordonanţă, propunerea de supraimpozitare pentru veniturile mai mari decât veniturile preşedintelui şi am luat decizia să facem o campanie publică împotriva modalităţii de clacul şi a introducerii acestui tip de impozit forfetar", a declarat, la finalul BPC, Ludovic Orban.

El a explicat căîn această campanie liberalii vor porni de la ideea că "în perioade de criză, nicio măsură de creştere a fiscalităţii nu are efect favorabil asupra economiei".

"Modalitatea de calcul al imozitului forfetar va pune în pericol locurile de muncă a minim 500.000 de români, deoarece microfirmele la care lucrează vor fi obligate să-şi închidă activitatea deoarece nu vor avea capacitatea de a plăti acest impozit forfetar. Este inadmisibil pentru un Guvern care proclamă că vrea să apere şi să creeze locuri de muncă , să ia astfel de măsuri. Ne vom asocia cu toate organizaţiile patronale ale micilor întreprinzători care sunt afectaţi de această măsură, pentru a determina respingerea acestei aberaţii economice pe care vrea să o instituie guvernul", a spus Orban.

În ce priveşte supraimpozitului de 90% pentru salarile mai mari decât al preşedintelui, liderul PNL a menţionat că PNL nu acceptă "atacarea cotei unice de impozitare" prin adoptarea unei astfel de măsuri.

"Noi vrem ca în România cât mai mulţi români să câştige mai mult decât preşedintele şi, dacă este posibil, ca toţi românii să câştige peste salariul preşedintelui României. Prin această măsură, Guvernul Boc nu face altceva decât să facă primul pas pentru renunţarea la principiul fundamental de impozitare, pe care l-am introdus cât am fost la guvernare, şi anume cota unică de impozitare. Introducerea acestui impozit e atacarea impozitului unic pe venit, pe care nu putem să o acceptăm şi ne vom opune cu toate puterile pe care le avem împotriva adoptării unei asfel de decizii prosteşti, aberante", a conchis Ludovic Orban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii au decis în BPC să facă o contracampanie măsurilor de impozitare vizate de Guvern.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalii au decis în BPC să facă o contracampanie măsurilor de impozitare vizate de Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei