Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Prieteni fără cuvinte

Concurs de frumuseţe canină la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Un concurs de frumuseţe mai puţin obişnuit a atras ieri mii de vizitatori în parcarea centrului comercial Shopping City Suceava, unde câini de rasă din toată ţara şi-au dat întâlnire, pentru a-şi demonstra calităţile.

Încurajaţi şi de superba vreme de primăvară, la tricouri cu mânecă scurtă şi cămăşi de vară, sucevenii au venit cu mic cu mare să admire exemplare foarte reuşite ale unor rase de câini care provin din toate colţurile lumii.

De la ciobănescul alb elveţian, Collie, bulldogul englez, Pincherul pitic, dog argentinian, Dog de Bordeaux, Dogo canario, ciobănesc de Berna, Saint Bernard şi Husky siberian, la rase de vânătoare aduse din insulele Marii Britanii - Fox Terrier cu păr sârmos sau cu păr scurt, West Highland White Terrier, Yorkshire Terrier, Bullterrier, ori la rase dezvoltate în ale ţări ale Europei sau chiar în America – Jagdterrier, American Staffordshire Terrier, Teckel, brac german, Cocker spaniel, Golden retriever, Lagotto Romagnolo, copoi elveţian de Jura, copoi slovac, brac italian maro, Epagneul breton sau buldogul francez, la concurs s-au perindat o varietate foarte mare de exemplare de rasă, care erau testate şi notate de arbitrii competiţiei.

 

Giganţii şi piticii – atracţia extremelor

Rasele de câini autohtone, adică ciobănescul românesc carpatin, ciobănescul de Bucovina şi ciobănescul românesc mioritic, au fost din nou în centrul atenţiei tuturor, la fel ca şi la ediţia de anul trecut, dimensiunile lor impresionante atrăgând mereu privirile vizitatorilor, dar impunând şi respect.

De aceleaşi priviri admirative, dar şi temătoare aveau parte şi exemplarele de Rottweileri, Saint Bernard, negricioşii Terra Nova – renumiţi pentru calităţilor lor de salvare a oamenilor de la înec, precum şi celelalte rase de ciobănesc, precum cel caucazian şi de Berna.

De la expoziţia concurs nu aveau cum să lipsească îndrăgiţii ciobăneşti germani – câinii lupi, cum li se spune în popor, care au fost puşi la tot felul de probe, pentru a le fi testată capacitatea de reacţie şi modul în care ştiu să asculte de stăpânii lor.

Câinii de talie mică au avut parte, de asemenea, de o mulţime de admiratori, în special copii şi femei, care alintau minusculii Chihuahua şi drăgălaşele exemplare de Yorkshire Terrier, nelipsite pe vremuri din conacele lorzilor Angliei.

 

Câinii zăpezilor şi rarităţi cu trăsături deosebite

O atracţie specială o exercitau şi rasele mai puţin obişnuite pe la noi, precum ciudăţelul, dar simpaticul Shar pei, cu ai săi colăcei de blană care îi înconjoară tot corpul, uriaşul cu limbă albastră - pufosul Chow-Chow, japonezul Akita, Husky siberian, dar şi prietenoşii Samoyede, cu a lor blană pufoasă, de un alb imaculat, care se bucurau din plin de atenţia copiilor, pe care îi răsplăteau lipindu-se de ei, cu drăgălăşenie, sau lingându-i afectuos pe faţă.

Exemplarele participante la concursul organizat de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava în parteneriat cu Shopping City Suceava au fost răsplătite cu titlul C.A.C. (Câine cu Aptitudini de Campion), pe diferite grade de performanţă, atribuite de juriul profesionist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de frumuseţe canină la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 5842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Concurs de frumuseţe canină la Shopping City Suceava5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei