Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: DNA să se autosesizeze în cazul unor proprietăţi obţinute de fratele şi fiica lui Băsescu

Luni, 6 Aprilie 2009 (16:18:44)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a solicitat, luni, DNA, să se autosesize cu privire la un teren de 30 de hectare obţinut de fratele şefului statului, Mircea Băsescu, şi cu privire la apartamentul cumpărat de fiica şefului statului, Ioana Băsescu, "în zona proprietăţilor lui Gabriel Popoviciu".

Geoană a afirmat, după Biroul Permanent Naţional al PSD, că evenimentele petrecute în ultimele zile au constituit "o evidentă strategie" a actualului preşedinte de "deturnare a atenţiei publice de la propriile probleme şi ale anturajului apropiat".

Liderul PSD a apreciat că ar fi vorba de "o strategie deliberată" de deturnare a atenţiei de la "subiectele sensibile" pentru Traian Băsescu.

Geoană a declarat că "obligaţia" Justiţiei în acest moment ar fi de a se "întoarce cu mult mai multă energie" la cazurile în care fratele şi fiica preşedintelui au obţinut anumite proprietăţi.

"În calitate de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Senatului, solicit în mod oficial DNA să se autosesizeze cu privire la cele 30 de hectare de teren obţinute de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, printr-o schemă identică cu cea aplicată de Gabriel Popoviciu. De asemenea, solicităm declanşarea aceloraşi proceduri pentru milionul de euro pe care fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, l-a avut la dispoziţie pentru achiziţionarea unui apartament de lux în zona proprietăţilor lui Gabriel Popoviciu", a afirmat Geoană.

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, deţine în cartierul rezidenţial Băneasa - construit de firma controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu - un apartament, achiziţionat pentru 544 de mii euro plus TVA, şi în aceeaşi zonă şi-a închiriat sediul pentru biroul său notarial.

Ioana Băsescu a explicat, la Realitatea TV, că apartamentul are acest preţ pentru că l-a cumpărat fără finisaje şi că "toate utilităţile s-au montat la şapă".

Ea a precizat că, din ianuarie 2009, a închiriat în aceeaşi zonă, în clădirea C1, un spaţiu de 57 de metri pătraţi pentru biroul său notarial. Ioana Băsescu a fost iniţial avocat, apoi notar public în judeţul Vrancea, iar în decembrie 2008, în urma unui examen a devenit notar în Capitală.

De altfel, ea a afirmat că a achitat apartamentul din banii câştigaţi ca avocat şi ca notar.

Grupul pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a denunţat prevederile asocierii între o firmă controlată de fiul lui Mircea Băsescu, fratele şefului statului, şi o instituţie agricolă de stat, susţinând că aceasta este o nouă "Băneasa Investment" şi cerând o investigaţie.

GIP susţinea că, în decembrie 2006, "firma familiei Băsescu, Global Business & Investments", a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) din Constanţa, instituţie de stat şi că Global Business & Investments este "deţinută şi administrată de copiii şi apropiaţii lui Mircea Băsescu", fratele preşedintelui Traian Băsescu fiind "implicat direct în activitatea acestei societăţi".

Mircea Băsescu a spus că el nu a fost niciodată asociat în firma Global Business, menţionată de Grupul pentru Investigaţii Politice. El a menţionat că firma s-a înfiinţat în 1995, având asociat unic pe Adriana Opreanu, iar în 1997 compania a încheiat un contract de asociere în participaţiune, care nu presupune transfer de proprietate, cu Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură din Valu lui Traian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: DNA să se autosesizeze în cazul unor proprietăţi obţinute de fratele şi fiica lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: DNA să se autosesizeze în cazul unor proprietăţi obţinute de fratele şi fiica lui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei