Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Instituţiile să fie "extrem de reţinute" în eventuale acţiuni împotriva unor jurnalişti

Luni, 6 Aprilie 2009 (16:14:36)
Preşedintele PSD Mircea Geoană a solicitat, luni, instituţiilor statului să fie "extrem de reţinute" cu privire la eventuale acţiuni împotriva unor jurnalişti, după ce liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie afirmase, în week-end, că urmează arestări ale unor oameni importanţi din media.

"Solicit instituţiilor statului să fie reţinute în eventuale acţiuni împotriva jurnaliştilor. Dacă există probe temeinice, atunci se poate sta de vorbă, dar acest început de creare de stare de teroare în România nu trebuie întreţinut de către instituţiile statului român", a spus Geoană.

El a făcut această declaraţie în contextul în care a cerut DNA să se autosesizeze în cazul unor proprietăţi ale fratelui şi fiicei preşedintelui Traian Băsescu, dar a făcut mai multe referiri la cazul Becali şi la faptul că Gigi Becali e cercetat în stare de arest, în timp ce democrat-liberalul Costel Iancu este în libertate.

De asemenea, afirmaţiile lui Mircea Geoană survin declaraţiilor preşedintelui PSD Bucureşti Marian Vanghelie privind arestarea unor oameni din presă.

"Se discută că domnul preşedinte Traian Băsescu urmează să aresteze alte trei personaje importante.... oameni importanţi din media", a spus Vanghelie într-o emisiune televizată.

Duminică, într-o conferinţă de presă, liderul PNL Crin Antonescu a făcut referire şi la "profeţiile" fostului şef al SRI Virgil Măgureanu, privind arestările spectaculoase, despre care a spus că încep să se adeverească, dar şi la zvonul lansat de Marian Vanghelie potrivit cărora urmează "arestarea unor jurnalişti".

"Cred că nu mai e de glumă şi, dacă acest lucru se va întâmpla, avem de-a face cu o situaţie care excede politica internă şi care din partea PNL va avea o reacţie maximă în plan intern şi internaţional. (...) Nu am informaţii în ce priveşte profeţiile lui Vanghelie, dar o serie de coincidenţe ne fac să fim mai atenţi", a spus liderul PNL, care a precizat că arestarea lui Gigi Becali a intervenit "într-un moment în care se aduceau în centrul atenţiei opiniei publice relaţiile şi afacerile unui membru al familiei prezidenţiale".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Instituţiile să fie \"extrem de reţinute\" în eventuale acţiuni împotriva unor jurnalişti.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Instituţiile să fie \"extrem de reţinute\" în eventuale acţiuni împotriva unor jurnalişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei