Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu cărţile pe faţă

Corupţia, dezbătută de avocaţi, procurori şi judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aproape 400 de avocaţi, procurori şi judecători au întors pe toate feţele corupţia din România. Discuţiile s-au purtat pe aproape tot parcursul zilei de sâmbătă, cu ocazia Simpozionului de Drept Penal şi Procesual Penal organizat de Baroul de Avocaţi Suceava.

„Am ales această temă de dezbatere pentru că este de actualitate în România, inclusiv în ceea ce priveşte relaţiile ţării noastre cu Uniunea Europeană. S-a discutat despre jurisprudenţa din România şi cea de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, iar prin prezenţa reprezentanţilor instanţelor şi parchetelor care se ocupă cu combaterea corupţiei s-au putut lămuri o serie de probleme generate de acest fenomen”, a declarat avocatul Vasile Tudor, decanul Baroului Suceava.

În afara avocaţilor de la Baroul Suceava, la manifestarea de sâmbătă au participat avocaţi de la Barourile Bucureşti, Cluj, Bistriţa, Bacău, Iaşi, Tulcea, Vaslui sau Botoşani.  

Acest tip de manifestare face parte din programul Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi este o obligaţie profesională în funcţie de care se acordă periodic şi licenţa de exercitare a profesiei.

„Pregătirea profesională este absolut obligatorie pentru că apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor în justiţie presupune temeinice cunoştinţe în domeniul dreptului. O justiţie dreaptă implică existenţa unor avocaţi de excepţie”, a rezumat avocatul Vasile Tudor scopul acestui seminar.

 

A fost lansată şi revista Baroului Suceava

Cu ocazia Simpozionului de la sfârşitul săptămânii trecute a fost lansată şi revista Baroului Suceava. Publicaţia va apărea trimestrial, are un caracter juridic Pro Iure, iar redactor şef este avocatul Simona Solcanu.

La revistă lucrează în special avocaţii tineri, reprezentanţi de Patricia Iacob, dar colectivul de redacţie a anunţat că se aşteaptă la o bună colaborare şi din partea colegilor judecători şi procurori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corupţia, dezbătută de avocaţi, procurori şi judecători.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Corupţia, dezbătută de avocaţi, procurori şi judecători4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
( 6 apr 2009, 20:01:27
coruptii si-au gasit sa discute de coruptie.........tare poanta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei