Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 apr 2009 - Anul XIV, nr. 79 (4065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Delicvenţă juvenilă în floare

„Lot” de opt minori infractori, autorii celor mai multe furturi din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Opt minori din municipiul Fălticeni, grupaţi în jurul a doi fraţi dintr-o familie de etnie romă, sunt autori probaţi sau suspecţi în majoritatea furturilor petrecute în ultimele luni în municipiul Fălticeni. Atunci când vor să facă rost de bani, puştanii sparg magazine, baruri, maşini, unităţi medicale, practic tot ce le iese în cale.

Ultimele furturi înfăptuite de minori din această gaşcă au fost probate de poliţişti la finele săptămânii trecute. Oamenii legii au stabilit că doi minori, de 14, respectiv 17 ani, au spart două dispensare din localitate şi un bar, faptele petrecându-se în februarie şi martie.

În noaptea de 4 spre 5 februarie, cei doi au pătruns într-un dispensar din municipiu, de unde au plecat cu un telefon mobil. Pe 14 martie, aceiaşi doi minori au forţat uşa de acces într-un bar din municipiu, furând ţigări, câteva sticle de alcool şi câteva sute de lei.

La mijlocul săptămânii trecute, cei doi minori au intrat într-un alt dispensar, de unde au plecat cu o sută de lei şi o cutie de bomboane.

Alţi doi minori din aceeaşi gaşcă, tot unul de 14 şi unul de 17 ani, au fost probaţi cu privire la un furt dintr-un bar, din care au luat o sută de lei şi câteva sticle de votcă. De asemenea, aceiaşi doi au mai pătruns într-un alt bar, de unde însă nu au avut ce fura.

Deşi este vorba de furturi de valoare mică, poliţiştii sunt îngrijoraţi de faptul că aceştia acţionează des, în gaşcă şi ar putea comite şi fapte cu violenţă.

 

Familie de infractori

Cei doi fraţi despre care poliţiştii spun că adună în jurul lor şi alţi minori pe care îi transformă în infractori sunt Răzvan Vasile şi Alexandru Lucan, primul de 16 ani şi al doilea de 14 ani.

Deşi abia a împlinit 16 ani Răzvan Vasile Lucan este deja un vechi client al poliţiei, cercetat pentru zeci de infracţiuni, furturi de maşini, din magazine şi locuinţe, dar şi câteva tâlhării. În cazul său nu se mai poate vorbi de simple furturi, cu prejudicii mici, acesta având la activ şi furtul unei maşini şi deposedarea prin violenţă de bunuri a unor persoane aflate în stare de ebrietate.

În urmă cu puţin timp, pe baza probelor adunate, el a fost reţinut şi apoi arestat în urma unui mandat emis de Judecătoria Fălticeni. A fost eliberat însă în urma recursului înaintat la Tribunalul Suceava, fiind salvat de faptul că este minor şi beneficiază de mai multă clemenţă din partea legii.

Oamenii legii spun că, în ultima vreme, tânărul de etnie romă a început să-l determine pe fratele său de 14 ani, Alexandru Lucan, să comită infracţiuni, pentru că acesta, din cauza vârstei, are o răspundere penală redusă pentru faptele sale.

Un al treilea frate al acestora, Ionuţ Marius Lucan, major, este şi el un client al poliţiei, acţionând însă în afara Fălticeniului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Lot” de opt minori infractori, autorii celor mai multe furturi din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Lot” de opt minori infractori, autorii celor mai multe furturi din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei