Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Susţinem la summit ca tot teritoriul NATO să fie protejat anti-rachetă

Vineri, 3 Aprilie 2009 (15:15:36)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că România va susţine la summit-ul NATO necesesitatea ca Alianţa să analizeze şi să găsească soluţii pentru ca întreg teritoriul aliat să fie protejat anti-rachetă.

Băsescu a spus, la plecarea spre Strasbourg, că România este afectată de faptul că parţial teritoriul ei nu este protejat de un scut anti-rachetă.

Şeful statului a precizat că România va susţine la summit necesitatea ca alianţa să analizeze şi să găsească soluţii pentru ca întreg teritoriul aliat să fie protejat din acest punct de vedere, eventual printr-o soluţie complementară la scutul anti-rachetă american.

Traian Băsescu a menţionat că poziţia României pleacă de la principiile care stau la baza Alianţei, printre care indivizibilitatea securităţii alianţei.

Şeful statului a adăugat că România va susţine şi implicarea Alianţei în problemele de securitate energetică şi eventual în protejarea surselor de energie.

El a spus că la terminarea summit-ului vor exista trei documente: declaraţia summit-ului, unde România doreşte să-şi regăsească obiectivele, un document legat de Afganistan şi un altul legat de securitatea Alianţei.

Şeful statului a menţionat de asemenea că summit-ul are şi un caracter aniversar, împlinindu-se 60 de ani de la constituirea Tratatului Alianţei Atlanticului de Nord.

El a menţionat, de asemenea, că, faţă de summit-ul de anul trecut, de la Bucureşti, Albania şi Croaţia vor participa la summit-ul din Franţa şi Germania ca membri cu drepturi depline ai NATO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Susţinem la summit ca tot teritoriul NATO să fie protejat anti-rachetă.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Susţinem la summit ca tot teritoriul NATO să fie protejat anti-rachetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei