Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

10-12 aprilie

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, ediţia a VI-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În perioada 10-12 aprilie, în comuna muzeu Ciocăneşti va avea loc ediţia a VI-a a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate. Ziua de vineri, 10 aprilie, este rezervată primirii oaspeţilor, vizitării muzeului naţional al ouălor încondeiate, precum şi unei mese rotunde despre turismul religios: „Paştele în Bucovina”: „Arta încondeierii ouălor, tradiţie, istorie şi legendă”, „Omagiu trâmbiţei, buciumului, tulnicului, cornului”, „De la întemeierea lumii la apocalipsă”.

Cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, 11aprilie, debutează cu „Chematu-n sat cu trâmbiţa şi doba. Bună dimineaţă gospodari” şi pregătirea standurilor pentru creatorii populari veniţi din toată ţara.

 

Costume populare, trâmbiţaşi

La ora 11:00 are loc parada portului popular. Prin centrul comunei vor defila trâmbiţaşii din Ciocăneşti şi din ţară, până în faţa muzeului unde se va afla „Oul uriaş”. Puţin după ora 11:00, va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate.

Slujba de sfinţire şi binecuvântare va fi oficiată de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi. Turiştii care se vor afla în această zi la Ciocăneşti vor putea vizita expoziţia de ouă încondeiate şi artizanat.

În intervalul 12:-14:00, se vor desfăşura concursurile de ouă încondeiate şi încondeiat ouă, concursul gastronomic cu preparate tradiţionale de post.

 

Spectacol pascal

La ora 13:30 este programată prima ediţie a Concursului naţional „Glasul trâmbiţei, al buciumului, tulnicului şi cornului în Ciocăneşti – Bucovina”, pe grupuri şi individual. În jurul orei 16:00, va avea loc festivitatea de premiere.

Începând cu ora 18:00, Ansamblul „Balada Bucovinei”, condus de George Sârbu, va susţine un spectacol pascal - „Hristos a Înviat”. Invitat de onoare va fi preotul Cristian Pomohaci. La ora 19:00, la toate bisericile şi mănăstirile din comună se vor săvârşi slujbele de vecernie.

În ziua a treia a festivalului, după slujba religioasă, care se va termina în jurul orei 12:00, se va deschide din nou expoziţia cu vânzare de ouă încondeiate şi artizanat. Festivalul se încheie cu un concert religios în care îşi vor da concursul grupuri vocale, actori şi interpreţi de muzică religioasă. La concert este invitat şi Florin Seserman.

Festivalul din acest an este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Ciocăneşti şi A.N.T.R.E.C Bucovina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, ediţia a VI-a.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti, ediţia a VI-a4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei