Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Obiectivele României la summit-ul NATO vizează în principal regiunea Balcanilor de Vest

Vineri, 3 Aprilie 2009 (15:18:20)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că obiectivele României la summit-ul NATO din Franţa şi Germania vizează regiunea Balcanilor de Vest.

El a spus, la plecarea spre Strasbourg că România îşi menţine obiectivele avute la summit-ul NATO de la Bucureşti din 2008. El a menţionat că în ultimele două săptămâni a fost depus un efort diplomatic "formidabil", desfăşurat la nivelul diplomaţilor din MAE, cât şi în relaţia cu şefii de stat şi de guvern, "cu care a existat un dialog intens", pentru ca România să aibă obiectivele înscrise în documentul final al reuniunii NATO de vineri şi sâmbătă

Băsescu a spus că un obiectiv al României este ca în documentul final al summit-ului NATO să continue încurajarea republicilor Muntenegru şi Bosnia Herţegovina în legătură cu aspiraţiile euro-atlantice, cu alte cuvinte consolidarea parteneriatului pentru pace şi "menţinerea uşii NATO deschisă pentru cele două ţări".

Şeful statului a spus că România susţine de asemenea ca NATO să îşi menţină neutralitatea politică faţă de Kosovo. "Nu ne dorim angajament politic, ci doar militar faţă de Kosovo", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că România doreşte ca summit-ul NATO să continue să menţioneze Marea Neagră ca zonă de interes şi de securitate, la fel ca la summit-ul de lla Bucureşti.

Băsescu a mai spus că România susţine faptul că Alianţa trebuie să menţină angajamentul de la Bucureşti faţă de Ucraina şi Georgia, cu precizarea că cele două ţări trebuie să parcurgă procesul de reforme şi să satisfacă criteriile necesare intrării în NATO.

Preşedintele este însoţit la summit-ul NATO de miniştrii Afacerilor Externe şi Apărării, precum şi de şeful Statului Major General.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Obiectivele României la summit-ul NATO vizează în principal regiunea Balcanilor de Vest.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Obiectivele României la summit-ul NATO vizează în principal regiunea Balcanilor de Vest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei