Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Contribuţie

Parlamentarii PD-L Suceava vor plăti pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cheltuielile pentru aducerea Luminii Sfinte de la Mormântul Sfânt din Ierusalim, în Noaptea de Înviere, vor fi suportate, în totalitate, de parlamentarii PD-L de Suceava.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că suma care va fi asigurată din donaţiile celor doi senatori şi cinci deputaţi PD-L se va ridica la 20.000 de euro. Banii vor trebui asiguraţi de deputaţii Ioan Bălan, Dumitru Pardău, Gabriel Gospodaru, Sanda-Maria Ardeleanu, Eugen Uricec şi de senatorii Orest Onofrei şi Sorin Fodoreanu, fiecare dintre aceştia urmând să contribuie cu aproape 3.000 de euro. 

Aducerea Luminii Sfinte la bisericile din judeţul Suceava este evenimentul principal al proiectului „Paştele în Bucovina”, iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu 40 de primării din judeţ.

Flutur a precizat că în cursul zilei de ieri a fost semnat deja contractul cu operatorul de transport aerian care va duce delegaţia CJ Suceava în Israel, la Ierusalim, pentru a aduce în Suceava Lumina Sfântă.

„Delegaţia este formată din patru persoane. Vom pleca pe 17 aprilie a.c. şi sperăm să ne întoarcem cu bine pe 18 aprilie, sper eu în jurul orei 20:00”, declarat Gheorghe Flutur. Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă de la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea la Biserica Învierii din centrul Sucevei, de unde va fi împărţită la toate lăcaşele de cult din judeţ.

 

Concerte de clopote şi Slujba de Înviere din adâncuri

Proiectul „Paştele în Bucovina” se va desfăşura în perioada 10 – 23 aprilie 2009 şi cuprinde cinci evenimente distincte, respectiv „Drumul ouălor încondeiate”, „Spovedeşte-te în Bucovina!”, „Veniţi de luaţi lumină în Bucovina”, „Săptămâna luminată în Bucovina” şi „Plantează copacul tău în Bucovina”.

Gheorghe Flutur a arătat că deschiderea evenimentelor va avea loc în data de 10 aprilie a.c., în centrul municipiului Suceava, cu un concert pascal şi cu Târgul de Paşte. Tot de pe 10 aprilie a.c., turiştii care vor vizita judeţul Suceava vor putea merge pe „Drumul ouălor încondeiate”, pe ruta Suceava (Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”), Ciocăneşti, Fundu Moldovei, Breaza, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Suceviţa, Marginea, Putna, Brodina, Mănăstirea Humorului, Voroneţ. Pe acest traseu, care va putea fi parcurs cu mijloace de transport în comun, vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă, muzee, mănăstiri, dar şi expoziţii gastronomice cu mâncare de post.

De asemenea, Gheorghe Flutur a mai precizat că printre manifestările din proiectul „Paştele în Bucovina” se mai numără şi Festivalul cântecelor de toacă, concerte de clopote, la mănăstirile din Voroneţ, Putna şi Moldoviţa.

„În această perioadă este şi Paştele evreiesc, catolic şi ortodox. Avem evenimente pentru fiecare din aceste sărbători. Avem sărbători de Florii, o expoziţie de flori în centrul Sucevei, intitulată \'Flori de Florii\', dar şi evenimente legate de mâţişori, de muguri de salcie, şi tot ce înseamnă manifestări specifice Floriilor. Iar ca noutate, va fi Slujba de Înviere din adâncuri, din capela din salina Cacica, care va fi transmisă în direct la un post de televiziune central”, a declarat Flutur.

 

40 de lei, preţul unui bilet la concertul lui Richard Clayderman

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai precizat că „Paştele în Bucovina” se va încheia cu un concert al pianistului Richard Clayderman, care va avea loc în data de 23 aprilie a.c., începând cu ora 18:00, pe stadionul Areni. Flutur a precizat că pentru acest concert vor fi scoase la vânzare 8.000 de bilete, la un preţ de 40 de lei bucata. Biletele vor fi puse în vânzare la toate primăriile din judeţ, dar şi la mai multe puncte de distribuţie care vor fi stabilite de impresarii care asigură venirea lui Richard Clayderman. Gheorghe Flutur a precizat că programul detaliat al proiectului „Paştele în Bucovina” va fi prezentat într-o broşură care va fi distribuită atât în ţară, cât şi în străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii PD-L Suceava vor plăti pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Parlamentarii PD-L Suceava vor plăti pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
( 3 apr 2009, 11:31:26
foarte frumos gestul,felicitari. avem si raspunsul pentru cei care se intrebau si criticau decizia aducerii luminii de la Ierusalim pe bani publici. Sa va ajute D-zeu, turisumul va avea de castigat.FELICITARI !
2.   Frumos gestul trimis de
( 3 apr 2009, 14:39:09
Oricum vor fi si carcotasi care vor avea ceva de comentat. Ca asa-i romanul...
2.1  RE: Frumos gestul trimis de
( 3 apr 2009, 17:56:23
EXACT !laughing))
2.2  RE: Frumos gestul trimis de
( 4 apr 2009, 00:58:07
astia dau cu o mana si iau cu douahappy

pup pup la poponetz. Zaraza, Yoyo1 si Dinescu sa va luati strugurelhappy
3.   Pentru bogdanere trimis de
( 4 apr 2009, 10:07:44
Din ceea ce spui tu sa inteleg ca-i vom vedea pe cei trei la usa ta rugandu-te sa le dai niste bani. Mare ratat mai esti si tu...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei