Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adrian Cioroianu a demisionat din PNL

Vineri, 3 Aprilie 2009 (15:17:46)

Adrian Cioroianu şi-a prezentat, vineri, demisia din PNL, la sediul central al partidului, a declarat pentru MEDIAFAX, secretarul general al formaţiunii liberale, Radu Stroe.

"Adrian Cioroianu şi-a prezentat demisia, astăzi (vineri-nr), la sediul central, dar am trimis-o către organizaţia sectorului 1, al cărei membru este", a susţinut Radu Stroe.

El a subliniat că filiala PNL Sector 1 va constata faptul că Adrian Cioroianu nu mai este membru al formaţiunii liberale.

În plus, Stroe a calificat gestul lui Cioroianu ca fiind "foarte trist".

Întrebat cum şi-a motivat Adrian Cioroianu demisia, Stroe a susţinut că fostul ministru a avut ca motivare "nemulţumirea faţă de faptul că i se alocase locul 8 pe lista pentru PE înainte de Consiliul Naţional Executiv, menţionând că acest loc îl pune în afara partidului".

"Pentru acest fapt noi l-am şi scos de pe lista pentru euroalegeri. Astăzi şi-a depus demisia susţinând că nu mai are ce să facă în PNL şi spunând că este nemulţumit de recentele hotărâri ale partidului", a conchis Stroe.

Până la ora transmiterii ştirii, Adrian Cioroianu nu a putut fi contactat.

Adrian Cioroianu are 42 de ani şi era membru PNL din 2002, iar în 2004 a obţinut un mandat de senator de Timiş. El a fost şi euroobservator. La Congresul Extraordinar al PNL din 12-13 ianuarie 2007, a fost ales vicepreşedinte responsabil cu afacerile europene. Contracandidatul său a fost ministrul de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu.

La 19 februarie 2007, Adrian Cioroianu a fost propus de conducerea PNL pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, post liber prin demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu din 5 februarie 2007, iar în aprilie 2007, a fost numit ministrul Afacerilor Externe.

La 11 aprilie 2008 a demisionat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe. Din iunie 2008, Adrian Cioroianu era preşedinte interimar al PNL Timiş.

Conducerea PNL a aprobat, luni, lista formaţiunii pentru alegerile europarlamentare, pe care nu se regăseşte şi Adrian Cioroianu. Liderul partidului, Crin Antonescu a declarat că acesta a refuzat locul 8, care îi fusese atribuit. Antonescu a spus, despre Adrian Cioroianu, că "domnia sa a socotit inacceptabil locul opt" propus iniţial, şi ca atare "a refuzat această plasare" şi liberalii au refăcut lista.

După ce lista a fost făcută publică, Adrian Cioroianu a declarat că retragerea sa de pe lista pentru euroalegeri este un abuz al actualei conduceri, menţionând că nu i-a cerut lui Crin Antonescu să fie retras de pe listă, ci să îi fie atribuit un loc conform jurizării Comisiei speciale.

"E o minciună. Nu am luat nicio decizie să mă retrag de pe listă. Tot ce am spus a fost că nu mi se pare corect locul 8", a spus Cioroianu, întrebat dacă a avut vreo discuţie cu noua conducere privind locul său pe lista pentru europarlamentare.

Adrian Cioroianu a menţionat că a existat doar un telefon primit de la Crin Antonescu.

"Nici pe departe. Nu a fost nicio discuţie. Antonescu m-a sunat că are de gând să bage lista pentru euroalegeri în DP cu mine pe locul 8. Eu i-am spus să se mai gândească, că lista trebuie să fie a partidului şi nu a prietenilor şi oamenilor lui", a spus liberalul.

Cioroianu a subliniat că nu i-a spus noului lider pe ce poziţie să fie desemnat, explicând că intenţia sa era să convingă conducerea PNL "să respecte o jurizare făcută de Comisia specială a PNL", în care a fost audiat şi la care şi-a depus dosarul.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi noul BPC au decis să-l retragă de pe listă, Adrian Cioroianu a replicat: "E un abuz!". "E un abuz plecat dintr-o minciună. Ce pleacă din minciună devine abuz. Nu i-am cerut nicio clipă să mă retragă, i-am spus doar că va trebui să-şi asume răspunderea pentru lista propusă Delegaţiei spre validare", a conchis Cioroianu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrian Cioroianu a demisionat din PNL.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adrian Cioroianu a demisionat din PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei