Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectul crizei

Licitaţia de privatizare a Termica, anulată din lipsă de ofertanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prima încercare de privatizare a societăţii de termoficare a Sucevei a eşuat exemplar, după ce nici măcar una din zecile de companii internaţionale care solicitau insistent să o cumpere nu a mai depus vreo ofertă.

Dacă pentru o vreme au existat speranţe că societatea va fi preluată de una din cele cinci societăţi care s-au înscris la licitaţie prin achiziţionarea caietului de sarcini, iluziile au fost rapid spulberate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor de achiziţionare a SC Termica SA era ieri după-amiază, la ora 16.00, pentru ca astăzi să fie deschise şi analizate. Dacă documentaţiile ofertelor ar fi fost în regulă, în data de 10 aprilie ar fi avut loc licitaţia efectivă, cu strigare.

“Din păcate, criza financiară a speriat posibilii cumpărători, care preferă să adopte o atitudine de prudenţă în privinţa investiţiilor. Nici unul din cei care au cumpărat caietul de sarcini al licitaţiei nu a venit cu o ofertă, motiv pentru care licitaţia este anulată. Sper ca luni, în şedinţa extraordinară de Consiliu Local, să se aprobe repetarea procedurii de licitaţie, pentru ca aceasta să fie reluată, până în 15 mai”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Dacă nici la a doua licitaţie nu se vor prezenta cumpărători pentru societatea de termoficare a municipiului reşedinţă de judeţ, centralele termoelectrice care funcţionează pe combustibil solid (huilă) ar putea să fie închise, iar activitatea ar urma să fie restrânsă la CAF-urile din spatele Ambro, care pot furniza apă caldă şi căldură, dar numai pe gaz metan.

 

18,3 milioane de euro, preţul de vânzare a Termica Suceava

La prima licitaţie au fost înscrise companiile Global International 2000, Unicom Top Energy Bucuresti, Doriaşi Bacău, E.ON România, şi Electrica Bioheat, primele trei reprezentând interesele unor mari companii ruseşti, furnizoare de cărbuni, iar ultimele două ale germanilor, respectiv austriecilor.

Preţul de vânzare a Termica Suceava porneşte de la 18,3 milioane de euro, iar preţul final nu poate fi mai mic decât 70% din preţul de pornire.

Cei care vor cumpăra Termica trebuie să facă o investiţie de minim 35 de milioane de euro, iar energia termică livrată populaţiei trebuie să fie cu 30% mai ieftină decât în prezent.

Nu în ultimul rând, investitorii vor trebuie să acopere datorii de aproape 860 de miliarde de lei vechi, ale Primăriei Suceava către Termica, rezultate din subvenţiile pentru energia termică furnizată populaţiei. Acestor sume li se adaugă şi creditele luate de Termica, de 11,7 milioane de euro, care vor trebuie preluate de investitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de privatizare a Termica, anulată din lipsă de ofertanţi.
 Vizualizări articol: 1264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Licitaţia de privatizare a Termica, anulată din lipsă de ofertanţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei