Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Expertize medicale, mărturii, interceptări telefonice, înregistrări video - probe în cazul Becali

Vineri, 3 Aprilie 2009 (13:38:53)
Parchetul Tribunalului Bucureşti informează, vineri, că în dosarul privindu-l pe Gigi Becali sunt depuse probe, constând în măturiile celor sechestraţi pentru furtul maşinii acestuia, precum şi a martorilor la agresiune, expertize medicale, înregistrări telefonice şi video.

"La data de 27 ianuarie 2009 organele de cercetare penală au fost sesizate, în urma unui apel anonim înregistrat la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 00.30, la intersecţia str. Dr. Iacob Felix cu Şoseaua Nicolae Titulescu din Bucureşti, sectorul 1, a avut loc un incident în cadrul căruia s-au tras focuri de armă, un autoturism a fost avariat şi abandonat la faţa locului de către ocupanţii acestui, iar un bărbat a fost agresat - fiind lovit şi împuşcat cu o armă de foc - de către mai multe persoane neidentificate şi apoi a fost introdus cu forţa în portbagajul altui autoturism, care a părăsit a locul incidentului, deplasându-se în direcţia B-dului Ion Mihalache", se arată în comunicatul Parchetului.

În intervalul de timp de la momentul sesizării până la activităţile procedurale din data de 2 aprilie 2009 s-a desfăşurat un complex de activităţi de cercetare şi investigare, necesare stabilirii situaţiei de fapt.

Astfel, în vederea identificării persoanelor participante la incident şi a elementelor de identificare a autoturismului cu care victimele au fost transportate de la locul incidentului, organele de urmărire penală au solicitat imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în locurile publice; s-a stabilit faptul că - în aceleaşi împrejurări - au mai fost sechestrate alte două persoane.

Au fost identificaţi şi audiaţi, martorii oculari şi alte persoane care cunoşteau date despre incidentul din data de 27 ianuarie 2009, precum şi persoanele vătămate.

În baza unor autorizaţii emise de instanţa de judecată, au fost obţinute listingurile telefonice şi localizarea participanţilor la incident.

Organele de urmărire penală au dispus, de asemenea, efectuarea unor expertize medico-legale şi a unor constatări tehnico - ştiinţifice.

În cauză au fost obţinute şi folosite înregistrări ale unor convorbiri telefonice interceptate şi înregistrate în baza unor autorizaţii emise de instanţele de judecată în alte dosare întrucât din cuprinsul acestora au rezultat date şi informaţii concludente şi utile privind săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul prezentei cauze.

Cercetările care se efectuează în cauză au ca obiect stabilirea, sub toate aspectele, a situaţiei de fapt, descoperirea tuturor infracţiunilor, identificarea tuturor făptuitorilor şi stabilirea răspunderii penale a acestora.

"Faţă de solicitarea reprezentanţilor mass-media, vor fi puse la dispoziţia presei înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere amplasate în loc public precum şi cele conţinând apelul anonim înregistrat la Dispeceratul 112", precizează sursa citată, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Omul de afaceri Gigi Becali a fost arestat, vineri dimineaţă, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală, care au admis cererea procurorilor în acest sens, după un proces care a început la ora 1.00 dimineaţa şi a durat mai bine de cinci ore.

Alături de Becali au mai fost arestaţi Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Instanţa a dispus ca toţi cei cinci să stea în arest 29 de zile.

În cazul lui Marius Petrinel Geavela, instanţa a decis să nu ia măsura arestării preventive, interzicându-i însă acestuia să părăsească ţara.

Avocaţii celor arestaţi au declarat pe loc recurs.

"M-am lămurit şi cu dumneavoastră, doamna preşedinte", a spus Gigi Becali din boxa arestaţilor, după ce decizia instanţei a fost anunţată.

Sentinţa a fost primită cu supărare de unul dintre cei arestaţi, un bărbat cu un tatuaj pe gât, acesta începând să ameninţe şi să înjure.

După citirea sentinţei, Becali a primit încurajări de la apropiaţii prezenţi în sală, unul dintre ei spunându-i că toată ţara este alături de el iar un altul anunţând "o revoluţie în justiţie".

La ieşirea din sală, susţinătorii lui Becali şi-au manifestat nemulţumirea faţă de "abuzul" instanţei.

Avocatul lui Becali, Gheorghe Mateuţ, a calificat şi el decizia judecătorilor drept "abuzivă".

Becali a fost reţinut, joi, de procurori, fiind acuzat, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Parchetul Capitalei, care a cerut arestarea acestora, susţine, în motivarea pericolului pentru ordinea publică pe care îl reprezintă cei şase, că "s-au erijat în organe de aplicare a legii".

Cei şase sunt acuzaţi că, în ianuarie, au prins şi sechestrat trei bărbaţi care îi furaseră maşina omului de afaceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expertize medicale, mărturii, interceptări telefonice, înregistrări video - probe în cazul Becali .
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expertize medicale, mărturii, interceptări telefonice, înregistrări video - probe în cazul Becali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei