Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Am impresia unei relaţii între jocurile politice şi dinamica acţiunilor judiciare

Vineri, 3 Aprilie 2009 (19:20:59)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Tecuci, răspunzând unei întrebări legate de arestările şi reţinerile din ultima perioadă, că sunt prea multe coincidenţe şi că are impresia unei relaţii dintre jocurile politice şi dinamica acţiunilor judiciare.

Întrebat cum comentează cazurile din ultima perioadă în care au fost implicaţi Puiu Popoviciu şi Gigi Becali, preşedintele PNL a apreciat că situaţiile celor doi sunt cel puţin ciudate.

"Evit în general comentariile despre sentinţe judecătoreşti, începeri sau neînceperi de urmărire penală. Singurul comentariu pe care l-am făcut de pildă în legătură cu aceste începeri de urmărire penală, deschideri sau închideri de dosare, e că sunt prea multe coincidenţe. Nu pot să comentez eu, care nu cunosc dosarul, nici dacă e corect ce au făcut procurorii, nici dacă e corect ce au făcut poliţiştii. Remarc doar înteţirea arestărilor la o durată destul de serioasă de la comiterea faptelor. Avem o arestare a lui Puiu Popoviciu la vreo şapte-opt ani de la momentul când s-a întâmplat acea asociere cu Agronomia sau ce face baza dosarului, avem o spectaculoasă săltare, că nu pot să-i spun arestare, că înţeleg că a fost o invitaţie un pic insistentă, cu vreo 40 de mascaţi, dis-de dimineaţă, pe nişte fapte care s-au petrecut sau nu s-au petrecut acum câteva luni... Nu ştiu dacă aici avem un caz, nu sunt avocat, nu cunosc datele, dar înţeleg că Gigi Becali nu a reclamat furtul şi nu ştiu când au făcut denunţul sechestraţii", a spus Antonescu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a menţionat că are impresia unei relaţii între jocurile politice şi acţiunile judiciare.

Liderul PNL a mai apreciat că acesta este un lucru grav, pentru că oamenii îşi pierd încrederea în autorităţi.

"Din toate acestea, eu am impresia, ca şi dumneavoastră, ca şi cea mai mare parte a cetăţenilor României, unei relaţii dintre jocurile politice ale unuia sau ale altuia şi această dinamică a acţiunilor judiciare. Este un lucru foarte grav, în sensul că şi mai mult oamenii îşi pierd încrederea în ceea ce înseamnă sistemul judiciar din România, îşi pierd încrederea în poliţie, în procuratură, în echidistanţa politică a acestor instituţii care prin excelenţă trebuie să fie apolitice şi în felul acesta e greu să mai discutăm altceva decât ce se ascunde în spatele dosarului respectiv", a spus Antonescu.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost arestat, vineri dimineaţă, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 din Capitală, care au admis cererea procurorilor în acest sens, după un proces care a început la ora 1.00 dimineaţa şi a durat mai bine de cinci ore. Becali a fost reţinut, joi, de procurori, fiind acuzat, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Instanţa supremă a decis, miercuri seară, rămânerea în libertate a omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului şef al DGIPI Ilie Cornel Şerban şi a fostului şeful Diviziei Operaţiuni în cadrul DGA Petre Pitcovici, judecătorii luând această măsură după mai mult de zece ore de audieri. Potrivit procurorilor, în perioada decembrie 2008 - martie 2009, Petru Pitcovici, ofiţer de poliţie judiciară, şeful Diviziei Operaţiuni în cadrul DGA şi Cornel Şerban, directorul DGIPI, "au contactat un ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, solicitându-i acestuia, ca prin orice mod, inclusiv prin încălcarea procedurilor legale, să determine finalizarea cu celeritate a anchetei şi emiterea unei soluţii de neurmărire penală faţă de Popoviciu Gabriel şi Alecu Ioan Nicolae".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Am impresia unei relaţii între jocurile politice şi dinamica acţiunilor judiciare.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Am impresia unei relaţii între jocurile politice şi dinamica acţiunilor judiciare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei