Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Voi evalua impactul impozitării cu 90% în cazul veniturilor mai mari de 8.000 lei

Vineri, 3 Aprilie 2009 (16:44:35)
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, intenţionează să facă o evaluare a impactului impozitării cu 90% a diferenţei de venit mai mare decât salariul preşedintelui, respectiv 8.000 lei, mai ales în cazul absorbţiei fondurilor structurale pentru proiectele de cercetare.

"Trebuie să vedem în ce măsură această decizie ar putea afecta absorbţia fondurilor structurale. Dacă un cercetător obţine 1.000 de lei dintr-un proiect şi ar lua doar 100 lei pentru că 900 reprezintă impozitul s-ar putea să nu mai fie interesat de proiect. Sigur trebuie să analizăm situaţia", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu.

Potrivit demnitarului, rectorii nu au salarii mai mari de 8.000 lei. "A fost, cred, un singur caz, semnalat de presă, la Sibiu, când un rector avea un venit mai mare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Specialiştii din MECI au explicat faptul că există cadre didactice universitare care, predând la mai multe universităţi, ar putea realiza venituri peste 8000 lei, dar că majoritatea, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 15/2008, au venituri sub această valoare.

Potrivit experţilor MECI, rectorii au venituri sub 8.000 lei, dar ar putea exista unele cazuri, mai ales la universităţile de stat care au şi locuri cu taxă, unde rectorii ar putea avea venituri care să depăşească această sumă.

Asociaţia Procurorilor din România (APR) a arătat, vineri, că iniţiativa Guvernului de a impozita cu 90% diferenţa de venit mai mare decât salariul preşedintelui, respectiv 8.000 de lei, este îndreptată împotriva justiţiei şi o cataloghează drept "faptă de haiducie", informează, vineri, asociaţia.

Guvernul analizează posibilitatea de a percepe de la angajaţii la stat o "contribuţie de solidaritate" de 90%, aplicată la diferenţa de venit care depăşeşte nivelul salariului preşedintelui României, fiind de peste 8.000 lei, din sumele astfel obţinute urmând să fie sprijinite din punct de vedere salarial persoanele cu venituri reduse, a anunţat premierul Emil Boc.

Şeful Guvernului a insistat asupra faptului că această măsură, dacă va fi introdusă, trebuie tratată ca o contribuţie de solidaritate şi nu ca o taxă.

El a precizat că respectiva contribuţie ar urma să fie introdusă pentru acest an, probabil prin ordonanţă de urgenţă, după ce va fi discutată în prealabil cu partenerii sociali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Voi evalua impactul impozitării cu 90% în cazul veniturilor mai mari de 8.000 lei.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Voi evalua impactul impozitării cu 90% în cazul veniturilor mai mari de 8.000 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei