Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ca niciodată

Jandarmeria Suceava, luată cu asalt de candidaţi la locurile de subofiţeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locurile scoase la concurs de şcolile care pregătesc ofiţeri şi subofiţeri de jandarmerie au stârnit în scurt timp un interes deosebit printre tinerii din judeţul Suceava, în opt zile înregistrându-se deja 162 de candidaţi, cifră care depăşeşte cu 78% numărul total de înscrişi de pe parcursul anului trecut.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava se aşteaptă la un număr record de înscrieri, candidaţii fiind interesaţi, în principal, de Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, care are o ofertă de şcolarizare de 150 de locuri, din care cinci pentru persoanele de etnie romă.

De asemenea, şi faptul că vârsta maximă pentru înscrieri este de 28 de ani, faţă de 25 în anii anteriori, va creşte semnificativ numărul de candidaţi şi implicit concurenţa pe locurile disponibile.

În afara unităţii de la Fălticeni, pentru care au optat majoritatea candidaţilor din judeţ, mai sunt disponibile locuri şi la alte şcoli din ţară, în total, la nivel naţional fiind vorba de o ofertă de şcolarizare de 420 de locuri.

Generalul de brigadă Eugen Şalar, inspectorul şef al Jandarmeriei Suceava, a opinat că acest interes deosebit se datorează în principal înfiinţării şcolii de subofiţeri de la Fălticeni, însă mai există şi alte argumente care îi fac pe mulţi tineri şi pe părinţii acestora să se gândească la o astfel de carieră.

“Cheltuielile sunt minime, deoarece statul asigură pe toată perioada şcolarizării cazare, echipament şi hrană. De asemenea, tinerii pot pleca acasă în fiecare sâmbătă şi duminică, ca orice elev de la o şcoală obişnuită”, a precizat Şalar.    

Tinerii care doresc să devină jandarmi se pot înscrie până pe 22 iunie, pentru instituţiile militare de învăţământ superior şi până pe 20 iulie, pentru instituţiile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor.

Oferta este valabilă pentru anul şcolar 2009-2010. De precizat că toate locurile sunt disponibile atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jandarmeria Suceava, luată cu asalt de candidaţi la locurile de subofiţeri .
 Vizualizări articol: 6295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Jandarmeria Suceava, luată cu asalt de candidaţi la locurile de subofiţeri5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei