Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Rămân la concluzia că sistemul bancar românesc este solid

Miercuri, 4 Martie 2009 (16:30:45)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii instituţiilor bancare, că rămâne la concluzia că sistemul bancar românesc este solid, problema fiind reţinerea la credite a companiilor şi a persoanelor fizice.

El a precizat că întâlnirea de la Institutul Bancar Român a avut loc la iniţiativa sa şi că a ţinut să comunice reprezentanţilor celor mai importante 12 bănci din România cele ce au fost discutate la reuniunea informală a Consiliului European care a avut loc duminică la Bruxelles.

Băsescu a spus că în perioada următoare, evaluările cu privire la deprecierea situaţiei economice în Europa vor fi făcute publice şi vor fi revizuite faţă de cele din decembrie şi vor demonstra o întărire a crizei economice.

El a menţionat că rămâne la concluzia pe care a enunţat-o şi în trecut, potrivit căreia sistemul bancar românesc este solid, capabil să finanţeze în continuare economia românească. El a precizat însă că problema sistemului bancar este reţinerea la credite a companiilor şi persoanelor fizice.

Băsescu a spus că , dincolo de prudenţa justificată generată de mediatizarea crizei, el ar încuraja populaţia să apeleze la sistemul bancar pentru credite, menţionând că probabil, pe fondul unei creşteri a acestor cereri se va face o ajustare a dobânzilor.

De asemenea, Băsescu s-a arătat optimist în legătură cu evoluţia economică a României în 2009, precizând că, în opinia sa se va înregistra o creştere economică, chit că aceasta va fi mică, de 1,5-2 la sută.

Băsescu a mai spus că la discuţia de la Institutul Bancar a luat notă de problemele semnalate în legătură cu unele legi aflate în Parlament.

Şeful statului a declarat că a promis în cadrul discuţiei că va ţine cont de punctele de vedere exprimate de reprezentanţii sistemului bancar în deciziile de promulgare, vizavi de respectivele legi, dar nu a specificat la ce legi se referă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că sistemul bancar românesc este solid, dar are nevoie să fie finanţat de băncile-mamă, liniile lor de creditare adresate economiei româneşti fiind esenţiale.

El a precizat că este esenţial pentru evoluţiile economiei ca băncile din România să continue să fie finanţate de băncile-mamă.

"Din acest punct de vedere, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet şi preşedintele Comisiei Europene au asigurat că la următorul ECOFIN se vor adopta măsuri în această direcţie şi punctul de vedere comun la sfârşitul sesiunii informale a fost că băncile subsidiare care îşi desfăşoară activitatea în ţările noi intrate şi au băncile-mamă în zona euro trebuie să fie susţinute în continuare", a mai spus şeful statului.

Preşedintele a reamintit că a ridicat această problemă în ultima vreme şi că o parte din bănci i-au trimis scrisori - ca şi guvernatorului BNR - prin care se notifica că finanţările nu vor fi întrerupte. "Acum câteva săptămâni am ridicat public această problemă şi parte din bănci mi-au transmis scrisori mie şi guvernatorului BNR că nu vor întrerupe finanţarea", a spus preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Rămân la concluzia că sistemul bancar românesc este solid.
 Vizualizări articol: 319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Rămân la concluzia că sistemul bancar românesc este solid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei