Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consumul zilnic de ouă previne instalarea hipertensiunii arteriale

Consumul zilnic de ouă contribuie la scăderea tensiunii arteriale, având acelaşi efect ca medicamentele prescrise de medici împotriva hipertensiunii, potrivit unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, relatează dailymail.co.uk.

Specialiştii au relevat faptul că ouăle conţin o proteină care are acelaşi efect cu medicamentele prescrise pentru scăderea tensiunii arteriale.

Acest studiu a fost publicat la doar câteva zile după ce un alt studiu a "desfiinţat" mitul potrivit căruia ouăle cresc riscul de producere a infarctelor.

Medicamentele prescrise de medici scad tensiunea arterială prin anihilarea acţiunii hormonului angiotensin care produce îngustarea vaselor de sânge din organism.

Cercetătorii de la Universitatea Alberta din Canada au relevat faptul că, atunci când ouăle intră în contact cu enzimele gastrice, eliberează o proteină care acţionează în acelaşi fel cu medicamentele prescrise. Ouăle prăjite s-au dovedit deosebit de eficiente în blocarea acţiunii hormonului angiotensin, potrivit testelor efectuate în laborator.

Cercetătorii, al căror studiu a fost comandat de reprezentanţii din industria cărnii de pasăre şi a ouălor, au declarat că sunt necesare studii suplimentare, pentru a observa efectele în afara laboratorului şi asupra organismului uman.

Cercetătorii de la British Nutrition Foundation au anunţat că tipul de colesterol conţinut în ouă are efecte minime asupra riscului de apariţie a maladiilor cardiace.

Grăsimile saturate, şi nu colesterolul din ouă, reprezintă principala cauză de creştere a colesterolului din sânge. Fumatul, obezitatea şi lipsa exerciţiilor fizice influenţează şi ele în mod negativ nivelul grăsimilor din sânge, al colesterolului şi riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

British Heart Foundation a renunţat la recomandarea făcută în 2005 care sfătuia publicul să nu consume mai mult de trei ouă într-o săptămână. În pofida renunţării la această recomandare, britanicii respectă încă vechea limită recomandată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul zilnic de ouă previne instalarea hipertensiunii arteriale.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Consumul zilnic de ouă previne instalarea hipertensiunii arteriale2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum s-a facut studiu trimis de
( 5 mar 2009, 21:02:45
Cercetatorii au luat oua de la ferma universitatii pe care intai le-au prajit, dupa care le-au inghetat la -20C inainte ca sa le utilizeze in experimente. In ziua cu pricina, au dezghetat oul prajit in prealabil, l-au tratat cu hexan, ca sa scoata grasimea din galbenus, apoi l-au pus intr-un recipient cu apa si l-au incalzit la 80C, dupa care au coborat temperatura la 37C, punand in recipient o punga cu gheata, pentru a simula cat mai bine conditiile din tubul digestiv uman. Astfel pH-ul din recipient a trebuit coborat la 2, asa ca s-a adaugat o solutie de acid clorhidric. Apoi s-au adaugat enzime care sa topeasca oul, adica pepsina de porc timp de 3 ore si pancreatina de porc alte 3 ore, dupa ce in prealabil pH-ul din recipient a fost iar modificat, adica crescut la 7,5 punandu-se soda caustica.

Cum de s-a ajuns la concluzia idioata ca mancatul de oua contribuie la scaderea tensiunii, judecati singuri. In plus, nu uitati ca banii de studiu au venit de la producatorii de oua!
2.   PROSTII! trimis de
( 5 mar 2009, 21:12:10
Nu stim cine a scris acest articol "senzational" dar adevarata concluzie articolului de fata este ca NU se stie daca mancand oua ne scade tensiunea, dupa cum tot NU stim daca ouale au acelasi efect ca medicamentele antihipertensive, pentru simplul motiv ca acel studiu de care ni se vorbeste si care e un studiu in vitro a demonstrat cu totul si cu totul altceva.

Acest studiu s-a facut in laborator. Nici un om nu a mancat nici un ou in acest studiu.In ce masura aceste proteine se obtin si in vivo (adica in realitatea de zi cu zi, in tubul digestiv al cetateanului) si in cantitate suficienta ca sa poata inlocui medicamentele antihipertensive (cum ni se sugereaza in articol) ramane de vazut. Nu s-a facut nici un studiu pe tema asta.

In concluzie, luati-va medicamentele pe care vi le-a dat doctorul si in loc sa va imbuibati de maine cu oua, mai bine digerati astfel de stiri � senzationale � cu o spranceana ridicata si un zambet neincrezator pe buze

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei