Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: E anormal ca procurorii să ceară arestări preventive iar judecătorii să ia decizii contrare

Miercuri, 4 Martie 2009 (13:44:41)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la bilanţul Ministerului Public că i se pare anormal faptul că de multe ori se întâmplă ca procurorii să ceară arestări preventive iar judecătorii să dea decizii contrare menţionând că această stare de fapt ar trebui reglementată la nivelul CSM.

Băsescu a menţionat că deşi atât procurorii cât şi judecătorii lucrează cu aceleaşi legi, cu aceleaşi coduri şi de multe ori propunerile procurorilor de arestare preventivă sunt refuzate de judecători, fapt care, în opinia preşedintelui, crează în opinia publică o imagine distorsionată a justiţiei.

Băsescu a spus că din cauza acestei stări de fapt se pare că procurorii sunt hotărâţi să lupte cu presupuşii traficanţi sau violatori, iar judecătorii sunt cei care îi pun în libertate.

"Oamenii nu înţeleg că a nu-l aresta preventiv ( pe presupusul infractor - n.r.) nu înseamnă că nu e vinovat", a spus Băsescu menţionând că de multe ori avocaţii declară presei că clientul lor nu este vinovat din moment ce judecătorul a decis să respingă solicitarea de arestare preventivă.

Băsescu a ţinut să sublinieze că astfel de declaraţii sunt un mijloc de presiune asupra procurorilor.

El a spus că strict din punctul său de vedere, şi nu ca o indicaţie adresată justiţiei, este inadmisibil să laşi în libertate presupuşii membrii a unei reţele de traficanţi sau un presupus violator.

Sublinind din nou că acesta este doar punctul său de vedere Băsescu a spus că această situaţie, legată de arestările preventive trebuie armonizată la nivelul CSM.

Preşedintele Traian Băsescu participă, miercuri, la sediul Institutului Naţional de Statistică, la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public pe anul 2008.

La eveniment este prezent premierul Emil Boc, dar şi ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andrieş, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţiei şi Justiţie, Nicolae Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: E anormal ca procurorii să ceară arestări preventive iar judecătorii să ia decizii contrare.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: E anormal ca procurorii să ceară arestări preventive iar judecătorii să ia decizii contrare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei