Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Prefectul vrea revigorarea pieţei lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Prefectura Suceava intenţionează să caute soluţii pentru revigorarea pieţei lemnului din judeţ. Prefectul Sorin Popescu a precizat că sectorul forestier dispune de suficiente resurse pentru a susţine activitatea agenţilor economici din acest domeniu. El a precizat că resursele anuale în sectorul forestier sunt de aproximativ un milion de metri cubi masă lemnoasă pe picior, şi în acelaşi timp există un număr suficient de agenţi economici care să prelucreze masă lemnoasă, dar şi piaţa de desfacere necesară.

„Problema pe care o avem în prezent este cea legată de funcţionarea pieţei, respectiv de adaptarea preţurilor de vânzare a masei lemnoase la nivelul pieţei, astfel încât agenţii economici să poată desfăşura o activitate cât de cât rentabilă”, a spus prefectul judeţului.

El a anunţat că pentru a se găsi o soluţie în vederea rentabilizării pieţei lemnului, la sfârşitul acestei săptămâni va avea o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei Silvice, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi Consiliul Concurenţei Suceava. Popescu a arătat că la această întâlnire sunt invitaţi să participe şi agenţii economici din sectorul forestier.

Sorin Popescu a precizat că dezvoltarea silviculturii, dar şi a agriculturii, trebuie să reprezinte o prioritate pentru judeţul Suceava. El a arătat că în cele două domenii activează aproape 45% din populaţia judeţului, motiv pentru care autorităţile trebuie să acorde sprijin acestor sectoare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul vrea revigorarea pieţei lemnului.
 Vizualizări articol: 1752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Prefectul vrea revigorarea pieţei lemnului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Padurea trimis de
( 4 mar 2009, 12:49:19
da, dom' prefect. daca ne uitam atenti, au mai ramas cativa copaci in picioare prin judet. obligatoriu trebuie taiati ca deh, gateristilor si se intepenesc sculele de stat degeaba. si-apoi, cine mai cotizeaza???

puneti mana si refaceti padurile mai intai, voi, toti cei care ati distrus natura...
2.   Prostii! trimis de
( 4 mar 2009, 13:21:57
de unde stiti voi ca posibilitatea este de 1000.000 de mc ? posibilitatea este mult redusa datorita multor altor cauze pe care le stiu doar cunoscatorii din domeniu , problema este legata de modul de exploatare a padurii si de faptul ca impaduririle nu se fac la timp sau nu se fac deloc , si inca ceva , sper ca aveti experienta , monoculturile nu sunt o solutie , dovada este data de vant care a afectat suprafete mari de padure datorita nepriceperii si a obiectivelor bazate pe profit , asa ca atentie cum exploatati padurile , pretul lemnului poate sa creasca intr-un singur mod , fondul de bani reprezentand garantia necesara impaduririi suprafetelor de teren sa creasca , sa reprezinte 20 % din valoarea lemnului . statul va asigura impadurirea acestor suprafete !
3.   Minciuni ! trimis de
( 4 mar 2009, 14:20:27
ca sa apara un pret real al lemnului trebuie sa fie o concurenta ! In prezent directia silvica suceava a neutralizat micii intreprinzatori in sensul ca o mare parte a masei lemnoase se indreapta spre grupul austriac schweighoffer holzindustrie si egger ! asa ca tovarase ciocul mic ca rad si curcile de tine !

4.   Asta e adevarul trimis de
( 4 mar 2009, 14:28:40
austriecii fac pretul in prezent ! sa tineti minte ! cat dau ei ala e pretul , pentru ca directia silvica suceava e corupta , comunista , nu a permis ca alti intreprinzatori sa intre pe piata !felul cum se desfasoara licitatiile lasa de dorit !!!!!

5.   Pt inculpatul 123456 trimis de
( 4 mar 2009, 17:38:16
Mai individu', vad ca iti dai cu parerea ca si cum ai sti ceva in domeniu, ori esti vreun pui de functionar ??

Ia hai tu si le arata la prosti cum se face, ca prea le zici tu de parca le stii pe toate. Tu chiar crezi ca toti sunt prosti si tu unicul destept ?? Eu cred ca tu ne vinzi tara, tii cu austriecii, lasa-i ma sa puna pret mare pe lemn, sa nu vanda....ramane padurea in picioare asa cum vrei tu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei