Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Angajatorii vor stabili prin regulament intern modul de acordare a tichetelor de vacanţă

Miercuri, 4 Martie 2009 (17:58:31)
Modul de acordare a tichetelor de vacanţă va fi stabili prin regulament de ordine interioară de către angajatorii care au obţinut profit în anul fiscal anterior împreună cu organizaţiile sindicale sau cu reprezentanţii angajaţilor, informează un comunicat al Guvernului.

"Părţile (angajatorul şi reprezentanţii angajaţilor - n.r.) stabilesc de comun acord numărul salariaţilor care pot primi anual tichete de vacanţă şi nivelul sumelor care se acordă anual salariaţilor sub forma tichetelor de vacanţă, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor. Tot ele vor stabili categoriile de beneficiari care primesc tichete de vacanţă", se arată în normele metodologice privind acordarea tichetelor de vacanţă, care au fost aprobate miercuri de către Executiv.

Potrivit actului normativ, contractele pentru achiziţionarea tichetelor de vacanţă, care se vor încheia între angajator şi unităţile emitente, trebuie să cuprindă necesarul estimat anual de tichete de vacanţă, preţul imprimatului reprezentând tichetul de vacanţă al livrării acestuia, informaţii cu privire la unităţile afiliate la care beneficiarii pot folosi tichetele de vacanţă şi condiţiile privind responsabilitatea părţilor şi rezilierea contractului.

De asemenea, angajaţii care primesc tichete de vacanţă nominale sunt singurele persoane îndreptăţite să utilizeze tichetele de vacanţă în perioada menţionată pe acestea.

Beneficiarilor le este interzis să comercializeze tichetele de vacanţă în schimbul unor sume de bani, să primească un rest de bani la tichetul de vacanţă, în cazul în care suma corespunzătoare solicitată este mai mică decât valoarea nominală a tichetului de vacanţă sau să utilizeze tichetele pentru achiziţionarea altor servicii decât cele prevăzute de lege.

Unităţile emitente de tichete sunt obligate ca înainte de încheierea contractelor să solicite licenţa de turism, în cazul agenţiilor de turism şi certificatul de clasificare, în cazul structurilor de primire turistice.

Lista unităţilor turistice autorizate urmează să fie postată de către Ministerul Turismului pe site-ul oficial al instituţiei.

Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziţionat pe baza tichetelor de vacanţă poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publică, transport, tratament balnear, agrement.

Conţinutul minim al pachetului de servicii turistice va include obligatoriu servicii de cazare, cu condiţia să cuprindă cel puţin o noapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatorii vor stabili prin regulament intern modul de acordare a tichetelor de vacanţă.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajatorii vor stabili prin regulament intern modul de acordare a tichetelor de vacanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei