Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ancheta furtului de la Ciorogârla a fost mai scumpă decât armele furate

Miercuri, 4 Martie 2009 (18:45:07)
Ancheta în cazul de la Ciorogârla a costat mai mult decât armele furate, costul investigaţiei fiind de 218.000 lei, în timp ce valoarea armelor sustrase este de 34.518 lei, potrivit unei adrese a Statului Major al Forţelor Aeriene, se arată în rechizitoriu.

"Din adresa nr. A.3 1200 din 11.02.2009 a Statului Major al Forţelor Aeriene rezultă că valoarea totală a armelor şi celorlalte obiecte sustrase din depozitul de armament al UM 01895 Bucureşti este de 34.518 de lei, sumă cu care unitatea s-a constituit parte civilă în cauză", se arată în rechizitoriul procurorilor prin care 11 militari au fost trimişi în judecată.

Anchetatorii au stabilit cuantumul cheltuielilor judiciare prilejuite de anchetă la 200.000 de lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de cercetarea infracţiunii de furt calificat, ce vor fi suportate în solidar de sergentul Marius Tudorache, sergentul major Ionuţ Gagea şi caporalul Ion Petrică.

În plus, 2.000 de lei i se impută sergentului Marius Tudorache, caporalului Cristian Radu, soldatului Nicuşor Niţă, caporalui Marian Tudorache, soldatului Marian Dinu, caporalului Constanti Danciu, soldatului Daniel Gugea, soldatului Ştefan Stoilă şi sergentul Valerică Gavrilă, reprezentând cheltuieli ocazionate de cercetarea infracţiunilor de călcare de consemn.

În acest proces s-a constituit parte civilă Unitatea Militară 01895 Bucureşti, prin Direcţia Legislaţie şi Asistenţă Juridică a Ministerului Apărării Naţionale.

Cei 11 militari deferiţi justiţiei pentru furtul armelor de la unitatea militară din Cirorgârla au fost apreciaţi de superiorii lor, primind calificative de "bun" şi "foarte bun", ei fiind absolvenţi de studii medii şi fără cazier.

Sergentul Marius Tudorache şi sergentul major Ionuţ Gagea nu au antecedente penale, sunt absolvenţi de liceu şi şcoală de subofiţeri, sunt căsătoriţi, iar pe ultimul an de activitate au fost apreciaţi cu calificativul "foarte bun", se mai arată în rechizitoriu.

Caporalii Cristian Radu şi Marian Tudorache, sergentul Valerică Gavrilă, dar şi soldaţii Marian Dinu, Daniel Gugea şi Ştefan Stoilă au fost, de asemenea, calificaţi cu "foarte bun". De asemenea, caporalul Ion Petrică şi soldatul Nicuşor Niţă au primit calificativul "bun".

Unsprezece militari au fost trimişi, luni, în judecată în cazul furtului de arme de la unitatea militară din Ciorogârla, pentru furt calificat, călcare de consemn şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Astfel, au fost trimişi în judecată sergentul Marius Tudorache - pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, călcare de consemn şi instigare la această infracţiune, sergentul major Ionuţ Nicolae Gagea - pentru furt calificat, caporalul Ion Petrică - pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, toţi arestaţi preventiv.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei caporalul Cristian Radu, soldatul Nicuşor Niţă, caporalul Marian Tudorache, soldatul Marian Dinu, cercetaţi în arest preventiv, precum şi caporalul Constantin Marian Danciu, soldatul Daniel Gugea, soldatul Ştefan Stoilă şi sergentul Valerică Gavrilă - pentru călcare de consemn.

"Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a reieşit faptul că inculpaţii Tudorache Marius, Gagea Ionuţ Nicolae şi Petrică Ion au sustras, prin efracţie, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009, 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla, cauzând prin aceasta o perturbare deosebit de gravă a activităţii celor două unităţi militare", se arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta furtului de la Ciorogârla a fost mai scumpă decât armele furate .
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ancheta furtului de la Ciorogârla a fost mai scumpă decât armele furate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei