Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2009 - Anul XIV, nr. 51 (4037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Fetiţele”, pe baricade

Prostituţia la Suceava, o meserie invizibilă, dar intens practicată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cea mai veche meserie din lume continuă să fie practicată în judeţul Suceava, deşi vizibilitatea acesteia, de altfel nu foarte mare niciodată în această zonă, este aproape de zero. Chiar dacă un segment important dintre femeile cunoscute ani de zile drept practicante ale acestei meserii şi-au schimbat de mult locul de muncă, plecând în străinătate, au rămas destule şi acasă, dovadă în acest sens fiind zecile de amenzi şi dosare penale ale poliţiei.
Prostituatele sunt foarte bine cunoscute şi de oamenii legii, care însă cu greu le pot proba, în primul rând pentru că, fără declaraţii din partea clienţilor, care să recunoască faptul că au plătit pentru serviciile lor, nu există prostituţie, ci doar un act sexual ce nu poate fi condamnat.
Anul trecut, cele mai multe prostituate au fost prinse la Suceava şi Rădăuţi, câteva amenzi fiind aplicate şi la Fălticeni.  

În evidenţele Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Suceava, pentru anul trecut, există întocmite două dosare penale pentru prostituţie, pe numele unor femei amendate de ani de zile, în mod repetat. În afara de aceste dosare penale, mai sunt în jur de 40 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru prostituţie, fiind vorba de femei care îşi agaţă clienţii în crâşme şi fac sex la domiciliul lor, în hoteluri ori în maşinile clienţilor.  

Prostituţia la stradă, sporadic, doar la ieşirea din Suceava spre Fălticeni
Cele două femei cu dosare penale, între timp trimise în judecată în stare de libertate, sunt probabil singurele din judeţ care mai practică prostituţia la stradă.
Cristina Bucătaru, o femeie trecută de 40 de ani, cu domiciliul în Roman, şi Anişoara Soloman, de 30 de ani, cu domiciliul în Capu Codrului, intră în categoria traseistelor, prostituându-se în mai multe judeţe, în funcţie de traseele pe care le au şoferii de tir care apelează la serviciile lor.
Acestea obişnuiesc să se prostitueze la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, în plină zi, făcându-le semne explicite şoferilor aflaţi în trafic. Acestea îşi oferă serviciile pe câteva zeci de lei, de obicei în maşinile celor care apelează la serviciile lor.
Nu mai departe de finele săptămânii trecute, acestea au fost văzute din nou de poliţie la ieşirea din oraş. De fiecare dată când sunt prinse, ele invocă faptul că nu au din ce trăi şi preferă să se prostitueze decât să fure, şi nu au nici cea mai mică teamă de amenzile poliţiei (pe care oricum nu le plătesc) ori de faptul că dosarul lor a ajuns în instanţă.
Comisarul Ioan Halaicu, şeful Biroului de Investigaţii Criminale Suceava, spune că numărul de prostituate a rămas în aceleaşi limite în ultimii ani, deşi multe din vechile practicante sunt plecate acum peste hotare. Totuşi, precizează acesta, în municipiul reşedinţă de judeţ nu se poate vorbi de o reţea de prostituţie organizată, dovadă în acest sens fiind şi faptul că din 2005 nu a mai fost descoperit nici un proxenet.    
Prostituţia, răspândită la Rădăuţi  
În municipiul Rădăuţi, poliţiştii au întocmit mai multe dosare penale pe numele unor femei acuzate că trăiesc din cea mai veche meserie din lume.   
Un exemplu în acest sens este Teodora Galeş, o tânără abia trecută de 18 ani, care a fost probată pentru mai multe partide de sex pe bani, în perioada decembrie 2007 - martie 2008. Fata era deja cunoscută în localitate şi făcea sex cu clienţii în maşinile acestora ori la diferite domicilii, în funcţie de cum doreau aceştia. Din informaţiile poliţiştilor, din vara anului trecut, tânăra a plecat în Italia, însoţită de o altă tânără, bănuită şi aceasta că ar practica prostituţia.
Tot la Rădăuţi există şi un dosar de cercetare pentru proxenetism, pe numele unui anume Iulian Cristian Brânzei. Acesta este acuzat că intermedia partide de sex cu mai multe fete, care lucrau în mod oficial ca dansatoare. În acelaşi dosar mai este cercetată penal şi o femeie, Alexandra Tudor, celelalte fete acuzate că practicau prostituţia intermediate de Brânzei scăpând de cercetare penală.

Sex pe datorie
Luminiţa Serafimovici şi Lăcrămioara Şuleapă sunt şi ele cercetate de poliţiştii din Rădăuţi pentru prostituţie. Din informaţiile oamenilor legii, prima, scoasă între timp de sub urmărire penală, a fugit în Germania, în timp ce a doua şi-a mutat locul de muncă la Suceava. Deşi abia are 18 ani, aceasta din urmă este considerată de poliţişti una dintre cele mai active, pe perioada cât s-a prostituat la Rădăuţi ajungând să aibă foarte mulţi clienţi fideli, care apelau la serviciile ei şi pe datorie, până la salariu.   
Judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Rădăuţi mai au în lucru multe alte cazuri, din informaţiile acestora, pe parcursul anului trecut înregistrându-se o creştere a numărului de femei care fac sex pe bani.        

Prostituţia pe internet, mai sigură pentru „fetiţe”
În urmă cu câţiva ani, în zona municipiului Fălticeni îşi făcea veacul în stradă un număr mult mai mare de prostituate. La Vadu Moldovei, la Stibina-Spătăreşti ori în zona Casei Cristea din Fălticeni, „fetiţele” îşi racolau clienţii aproape zilnic, iar locurile erau bine cunoscute celor care apelau la serviciile lor.
Comisarul şef Eugen Rotaru, şeful Poliţiei municipiului Fălticeni, spune că acum prostituţia la stradă a dispărut. Asta nu înseamnă însă, precizează el, că cea mai veche meserie din lume nu se mai practică.
„Cele mai stilate au trecut pe internet, îşi oferă serviciile sexuale în locuinţele lor. În cazul lor infracţiunea de prostituţie este aproape imposibil de probat, dacă sunt luate la întrebări susţinând că fac sex de plăcere. Mai avem fete, de obicei venite din mediul rural, care agaţă bărbaţi prin localuri din Fălticeni, şi fac sex pe sume foarte mici, uneori doar pentru băutură şi ţigări”, explică Eugen Rotaru.
Pe parcursul anului trecut, oamenii legii de la Fălticeni au aplicat în jur de zece amenzi pentru prostituţie. Două tinere din Târgu Neamţ, Zenovica Aparaschivei şi Elena Cătălina Dobârceanu, au fost amendate în mai multe rânduri în ultimii doi ani, acestea prostituându-se de obicei cu şoferii de tir.    

Sex cu pensionarii  
Deşi Vatra Dornei este staţiune turistică, ceea ce în mod normal ar trebui să atragă femei care fac sex pe bani, aici prostituţia aproape nu există. Cel puţin asta ar fi concluzia poliţiştilor, care spun că prostituţia la nivelul staţiunii, un fenomen în anii 90, a fost eradicată.
Pe parcursul anului trecut, oamenii legii de la Poliţia Vatra Dornei au instrumentat un singur dosar penal pentru această practică.
După ce soţul i-a ajuns la puşcărie, Marcela Vitan, o femeie de 26 de ani, a întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi pensionari din localitate, pe care îi vizita periodic la domiciliu la cererea acestora, de obicei după ce luau pensia. Pentru aceasta „buba” s-a spart după ce la un moment dat, după o partidă de sex cu un bărbat de 72 de ani, le-a povestit unor tineri din localitate că omul tocmai luase pensia, iar aceştia l-au tâlhărit.
La Câmpulung Moldovenesc, poliţiştii aveau înregistrate în evidenţe, înainte de 2008, două tinere care practicau intens prostituţia. La un moment dat acestea însă au dispărut, din informaţiile poliţiştilor una dintre ele găsindu-şi un iubit mai în vârstă în Italia, şi chemând-o acolo în scurt timp acolo şi pe cealaltă. În afara acestora, poliţiştii nu au mai înregistrat alte cazuri de prostituţie în zonă, fără însă a exclude că sporadic mai există femei care fac sex pe bani.

Prostituata „violată”
La începutul lunii trecute, o femeie în vârstă de 30 de ani din Boroaia a reclamat că a fost violată de un tânăr în camera unui hotel din municipiul Fălticeni. Ea le-a povestit cu seninătate oamenilor legii cum a mers în respectiva cameră pentru a face sex pe bani cu un individ, iar un altul ar fi abuzat-o sexual după ce primul, prieten cu el, a părăsit camera.
După ce au efectuat cercetări, oamenii legii au aflat că femeia a stabilit cu cei doi să facă sex pe bani, însă, pentru că al doilea nu a vrut să plătească, cerând ca partida să intre în contul banilor plătiţi de primul, a decis să se răzbune, reclamând că a fost violată.          
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prostituţia la Suceava, o meserie invizibilă, dar intens practicată.
 Vizualizări articol: 10678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 28 voturi
Prostituţia la Suceava, o meserie invizibilă, dar intens practicată3.4528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rog si date contact trimis de
( 4 mar 2009, 11:44:32
Un numar de telefon, o adresa, ceva ?
2.   Ce mai noutati ne scrieti trimis de
( 4 mar 2009, 15:28:23
o numaratoare de tot nimicul

cate cum si unde

ca si cum de maine le intarcati pe toate si gata

rusine celor cu ajutorul carora exista asemenea aratari pe fata pamantului

adica celor care le frecventeaza

vine sf lumii fratilor
3.   ... trimis de
( 4 mar 2009, 17:53:55
Pe cand un articol si despre prostitutia politica ?

Garantat si acolo "este" plin de traseisti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei